RECENSIE: Strapping Young Lad - The New Black

Strapping Young Lad - The New Black
recensie cijfer 2006-06-15 Wat mij betreft mogen veel bands een voorbeeld nemen aan Strapping Young Lad. Een jaartje na hun album Alien krijgen we dit jaar alweer een opvolger, The New Black! De heren laten via hun website dan ook weten dat het opnamenproces ongelooflijk goed ging. Dit doordat de heren zeer geïnspireerd waren met het idee om mee te doen aan Ozzfest deze zomer. Blijkbaar wou het viertal nog snel wat nieuwe nummers hebben voor hun uitgebreide Ozzfest tour.

Hoewel het misschien wat afgeraffeld overkomt zit het nieuwe album erg goed in elkaar. The New Black staat vol met de bekende scheurende gitaren en de ruwe stem van Devin. Toch heeft de band zichzelf ook verandert. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste single van het album, Wrong Side. Hier slaat de zang ineens helemaal om naar cleane zang, het lijkt bijna een andere band. Hierdoor is het tevens de meest radio vriendelijke track en dus een goede keuze als single, maar niet echt representatief voor de rest van het album.

Ook zorgen de vele gastoptredens ervoor dat het album in ieder geval niet verveeld. Zo horen we in Far Beyond Metal zanger Oderus Urungus (Gwar), in Fucker zangeres Bif Naked en in You Suck zanger Cam Kroetsch (The Almighty Punchdrunk).

Jammer is wel dat bands steeds vaker korte(re) albums afleveren. Zo duurt The New Black slechts 40 minuten! Gelukkig gaat het hier wel over erg goede 40 minuten.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Strapping Young Lad Label:Century Media
Grave - As Rapture Comes

Grave - As Rapture ComesGrave, een naam die vaak in in één zin wordt genoemd met andere deathmetal...

Nelly Furtado - Loose

Nelly Furtado - Loose Nelly Furtado is altijd een eigenzinnig artiest geweest. Niet alleen vanwege...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT