RECENSIE: Sink The Bismarck - Direct Hits

Nederhof
recensie cijfer 2013-11-18 Sink The Bismarck is een punkrockband uit Leiden en Den Haag. De groep bestaat uit de gitaristen Ferguut den Boer en Denny van Veen, bassist Ernst Friele, drummer Walewijn den Boer en onze eigen Koen Nederhof op zang. De muziek van het vijftal is gelukkig lang niet zo log als het gelijknamige Duitse schip dat in 1941 naar de zeebodem werd geschoten. Op Direct Hits, de in eigen beheer uitgebrachte EP van het vijftal, staan namelijk drie vlotte en retestrakke punkrocknummers die je met hun tomeloze energie direct omver blazen.

Openingssong ‘Bantonio Banderas’ begint met een paar shouts, waarna de band sterk invalt. De pittige riff en het strakke ritmewerk vormen een mooie ondersteuning voor de prettige stem van Koen Nederhof, die ook goed uit de voeten kan met zijn screams.

Op ‘Long Way’ wordt er nog wat harder van leer getrokken; de riffs zijn wat heftiger en de screams van Koen nog wat doordringender. Daarbij zing je het nummer door zijn pakkende refrein direct mee. Ook ‘Cannonball’, dat begint met een AC/DC-achtige riff, is een typisch punknummer vol met yells en shouts, dat zich een weg stampt richting je hersenpan om er vervolgens nooit meer uit te komen.

Direct Hits is een prima EP met drie goed in het gehoor liggende, energieke punkrocksongs. Doordat de balans flink doorslaat richting punk wordt de zoetsappigheid die sommige punkrockbands nog wel eens hanteren netjes vermeden. Het levert een verslavend plaatje op dat naar meer smaakt. Ga zo door!
Recensent:Jan Didden Artiest:Sink The Bismarck Label:Eigen Beheer
Cover The Jokers - Rock `n`Roll Is Alive

The Jokers - Rock `n`Roll Is AliveHet artwork van Rock ‘N’ Roll Is Alive maakt, nog voor je een noot gehoord...

Cover Parquet Courts - Tally All The Things That You Broke

Parquet Courts - Tally All The things That You Broke In 2013 brak Parquet Courts door met haar tweede plaat Light Up Gold , die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT