RECENSIE: Postiljonen - Skyer

Skyer
recensie cijfer 2013-09-09 Bands als The Naked And Famous komen uit Nieuw-Zeeland, maar dezelfde soort muziek vinden we een stuk dichter bij huis in de vorm van Postiljonen. Het Scandinavische trio, bestaande uit een Noorse zangeres en twee Zweden, maakt aanstekelijke, lichte en vrolijke popmuziek. Hun eerste album, Skyer, bevat tien fijne nummers om heerlijk bij weg te dromen.

Bij het horen van de eerste tonen doet de plaat al snel denken aan muziek van M83 en Air. Deze bands gebruiken echorijke, dromerige synthesizergeluiden om een blije, rustige sfeer in hun nummers te creëren. Postiljonen gebruikt deze vorm van elektronica ook, maar speelt ook met de aanwezigheid van vocalen. Door de ene keer de zang wat meer op de voorgrond te plaatsen en de andere keer het meer naar de achtergrond te trekken, wordt een fijne mate van variatie bereikt.

Het nummer ‘Plastic Panorama’ is een vroeg hoogtepunt. Het bevat een simpele, herhalende maar heel doeltreffende melodie van slechts drie klanken. Het tempo is rustig maar niet traag. Langzaam worden daar kleine elementen aan toegevoegd. Het geeft het ultieme zomergevoel weer: ontspannen op een strand, drankje erbij en alle zorgen aan de kant. Zo bouwt de plaat door, om het ene na het andere heerlijke nummer op je af te vuren.

Skyer staat dus vol met fantastische droomsongs. Deze worden af en toe aangevuld door een soepele gitaar- of saxofoonsolo, wat het geheel nog een extra zomers tintje meegeeft. Tegen het einde zakt het tempo wat in, maar in dit geval biedt dat louter meer ontspanning met zich mee. De band herpakt zich met afsluiter ‘Atlantis’, inclusief saxofoon, waarmee hun debuutplaat passend wordt afgesloten. Een heerlijke om de zomerse sferen nog een tijdje vast te houden.
Recensent:David van der Lof Artiest:Postiljonen Label:Bertus
ghostface killa twelve

Ghostface Killah - Twelve Reasons To Die - The Brown TapeDe Wu-Tang Clan is een van de grootste, bekendste en meest invloedrijke...

Cover Armand Wijskamp - Starting Over

Armand Wijskamp - Starting Over In het verleden speelde en gruntte Armand Wijskamp in een deathmetalband,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT