RECENSIE: Peter, Bjorn and John - Writers Block

Peter,Bjorn and John – Writer’s Block
recensie cijfer 2006-07-20 Van een pretentieuze bandnaam kun je deze Zweedse heren niet beschuldigen en dat blijkt ook voor hun muziek te gelden. Openingsnummer Objects of My Affection gebruikt het hele nummer door hetzelfde drumritme, en ook de vocalen kunnen wel wat verbetering gebruiken. Niet alleen de zuiverheid, maar ook het accent klinkt wat vreemd in de oren.

Deze gedachten na de eerste luisterbeurt zijn intussen radicaal veranderd. Wat blijkt na nadere inspectie? Engelssprekenden met een Zweeds accent zijn schattig, zeker in combinatie met hier en daar een onzuivere noot. Nu kan dat wel eens te ver gaan, zoals in afsluiter Poor Cow, maar fantastische nummers als Young Folks, Amsterdam en Paris2004 hadden niet dezelfde kwaliteiten gehad met een geschoolde Britse stem.

De simpele songstructuren blijken na de tweede luisterbeurt goud waard te zijn. Ze zijn pakkend, verfrissend, en goed voor je humeur. Wat releasedatum betreft kon er geen beter seizoen uitgekozen worden. Het heerlijke retro-sfeertje, in combinatie met wat ongebruikelijke instrumentkeuzes en gefluit hier en daar zorgt voor de perfecte soundtrack van het zonnige weer. Kortom, geen beter moment om deze plaat aan te schaffen dan in deze periode van het jaar.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Peter, Bjorn and John Label:Wichita Recordings LTD / V2
TV On the Radio - Return to

Tv on the Radio - Return to Cookie Mountain TV On The Radio heeft zijn tweede plaat afgeleverd. Een spannend moment,...

Rene SG - Rene SG

Rene SG - Rene SG Wanneer het Nederlandse Rene SG eens in het voorprogramma zal spelen van een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT