RECENSIE: The Fruitmachine - Dead Man`s Suit

Fruit
recensie cijfer 2013-07-21 The Fruitmachine is een garagerockband uit het Noord-Hollandse plaatsje Andijk. De band bestaat uit Bram Blom (zang, gitaar), Koen Rinkel (zang, gitaar) en Jesper Jonker (drums). Het jonge drietal (gemiddelde leeftijd negentien jaar) speelde al op Dijkpop en verzorgde voorprogramma’s voor The Bintangs en John Coffey.

In april nam The Fruitmachine met behulp van producers Arthur van Schaik en Per Duringshoff een viertal nummers op en deze zijn nu te horen op de in eigen beheer uitgebrachte EP Dead Man’s Suit. Hierop horen we prima garagerock met een lekker rafelrandje. De productie is een beetje dof, maar dat past uitstekend bij deze muziek.

Het beste nummer op Dead Man’s Suit is openingstrack ‘Something Wrong Boy?’. Deze song gaat zowel qua muziek als qua sound sterk richting de garagebands uit de jaren ’60, zoals te horen op de bekende verzamelaar Nuggets. Er is echter één belangrijk verschil en dat is het Nederlandse accent van de beide zangers. Dit is ook meteen het zwakste punt van The Fruitmachine, maar dit is wel iets dat met wat oefening te verhelpen moet zijn.

‘Midnight Killers’ is gebaseerd op een lekkere riff, die het hele nummer doorloopt en ‘Barn Blues’ is uiteraard een bluesnummer. Maar wel met een garagerock-feel. Afsluiter ‘Let It Go’ is een lekkere uptempo rocker met een heerlijke gitaarsound.

Dead Man’s Suit is een overtuigend debuut, dat ook qua lengte keurig aan de regels van de garagerock voldoet, vier songs in nog geen dertien minuten. Alleen nog een beetje aan de Engelse uitspraak werken en dan komt het wel goed met The Fruitmachine.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Fruitmachine Label:Eigen Beheer
Cover Terror Bird - All This Time

Terror Bird - All This Time Terror Bird is het soloproject van de uit Vancouver afkomstige zangeres...

Cover Splendid - Sun Beats Down

Splendid - Sun Beats Down De verwachtingen voor het nieuwe album van Splendid waren hoog. Na veel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT