RECENSIE: Death Wolf - II: Black Armoured Death

Cover Death Wolf - II: Black Armoured Death
recensie cijfer 2013-04-11 Voordat het Zweedse Devils Whorehouse onder de naam Death Wolf doorstartte, kende de band al een lange geschiedenis. Devils Whorehouse zal bij hardcore liefhebbers ongetwijfeld een belletje laten rinkelen. De band begon in 2000 als een Misfits- en Samhain-coverband en bracht in een later stadium eigen werk uit in dezelfde stijl. Oprichter van de band is de van Marduk bekende Morgan Hakansson. Zanger is ene Maelstrom (Valentin Mellström), die bijzonder goed de stem van Misfits- en Samhain-zanger Glenn Danzig weet te imiteren.

Inmiddels is Devils Whorehouse dus opgedoekt en heeft het viertal met Death Wolf inmiddels haar tweede album opgenomen. De plaat heet II: Black Armoured Death en is een passend vervolg op het titelloze debuut uit 2011.

De dertien, over het algemeen vrij korte, nummers laten horen dat de Misfits- en Samhain-invloeden nog overvloedig aanwezig zijn, al is er inmiddels wel een flinke hoeveelheid metal toegevoegd aan de muziek van Death Wolf. Maelstrom schreeuwt daarbij de longen uit zijn lijf en de riffs hebben regelmatig een flinke hardcore tic meegekregen.

Openingssong ‘Noche De Brujas’ is dreigend en heeft een hoog blackmetal gehalte. Daartegenover is het afsluitende ‘Rothenburg’ een slepend deathmetal-achtig epos in de stijl van Hypocrisy. ‘Lord Of Putrefaction’ is ook een typische metalsong, dat mede door de cleane zang van Maelstrom wat meer richting het solowerk van Danzig gaat. De man zingt overigens niet altijd even toonvast al zorgt het wel voor charmante rustpuntjes, maar het schreeuwen gaat hem beter af.

Snelle korte hardcore nummers staan er natuurlijk ook op deze plaat en zorgen voor mooie afwisseling en een flinke dosis energie. De mooiste nummers blijken echter toch de slepende en dreigende songs zoals het eerder gememoreerde ‘Rothenburg’ en het ijzersterke, zes minuten lange hoogtepunt: ‘Death Wolf March’.

II: Black Armoured Death schudt de erfenis van Devils Whorehouse nog niet van zich af en de vier heren zullen, ondanks de naamsverandering, wel altijd een Glenn Danzig stigma behouden. Gelukkig begint zich langzamerhand wel een eigen geluid te ontwikkelen. Daarbij zijn de songs dik in orde zodat ook dit weer een leuk schijfje is geworden.
Recensent:Jan Didden Artiest:Death Wolf Label:Century Media
Cover Steaming Satellites - Slipstream

Steaming Satellites - SlipstreamPrachtige pubquizvraag: “Noem zoveel mogelijk Oostenrijkse popartiesten. Eén...

Cover Graham Gouldman - Love And Work

Graham Gouldman - Love And Work Wie is Graham Gouldman ? Even een stukje geschiedenis vooraf: Gouldman was...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT