RECENSIE: Head Control System - Murder Nature

Head Control System
recensie cijfer 2006-05-17 Head Control System is een project van de Portugese Daniel Cardoso (Sirius en Re:aktor) en de Noorse zanger Kristoffer Rygg (Ulver en Arcturus). Wanneer Cardoso en Rygg samen aan het werk gaan klinken ze volgens eigen zeggen als “murder, addiction, hate, love, life and death.” Ikzelf beschrijf het liever als Faith No More meets A Perfect Circle.

Waar een gemiddelde cd met een 30 seconden intro-tje begint, begint het album Murder Nature met het 7 minuten tellende Baby Blue. Een nummer dat meteen vertelt dat dit niet een cd wordt die je rustig op de achtergrond kunt draaien. Dit album moet je namelijk hard serveren, dan komen de verschillende lagen het best tot zijn recht. Voor Head Control System geen catchy middelstukken of gitaarpartijen, eerder gecontroleerde chaos!

Jammer is dat de ‘raarheid’ in de nummers soms de overhand heeft. In It Hurts gaan bijvoorbeeld de partijen iets teveel door elkaar waardoor de zang nauwelijks nog te horen is. Zonde.

Op elke willekeurige cd staan wel één of twee nummers die minder bevallen. Dit neem ik de heren van Head Control System dan ook niet kwalijk. Nummers als Masterpiece (of art) en Watergate maken dit weer helemaal goed!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Head Control System Label:VME
20-20

The Analog Project - 20 | 20TAP heeft een broertje dood aan zo ongeveer alles wat met de combinatie...

Amusement Parks On Fire – Out Of The Angeles

Amusement Parks on Fire - Out of the Angeles Bij het debuut van Amusement Parks On Fire leek veel van de aandacht nog te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT