RECENSIE: Ignite - Our Darkest Days

Ignite - Our Darkest Days
recensie cijfer 2006-04-21 De band Ignite is 14 november vorig jaar de studio ingedoken met producer Cameron Webb (o.a. Social Distortion en Limp Bizkit) om hier te werken aan hun nieuwe album. Dit album is de opvolger van “A Place Called Home” uit het jaar 2000. Volgens frontman Zoltan Teglas heeft de band hier een veel donkerder geluid gekregen. De titel “Our Darkest Days” is dan ook zeker op zijn plaats.

Het schijfje belandt op 15 mei in de winkels. Voorafgaande zijn de nummers Bleeding en My Judgement Day alvast te horen op hun MySpace. De twee nummers geven een goed beeld van de het volledige album.
Ignite is één van de grondleggers geweest in het hardcore/punk genre en het is erg goed om te horen dat de vijf jongens nog steeds hiervoor staan! In deze sound is ook Sunday Bloody Sunday van U2 te horen en het album eindigt met een akoestische nummer, Live For Better Days.

Het vierde album van Ignite zullen jullie zeker te weten terug vinden in mijn jaarlijstje aan het einde van dit jaar! En laten we hopen dat de volgende release sneller uitkomt, want 6 jaar wachten is wel erg lang.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ignite Label:Century Media
Thrice - Vheissu

Thrice - VheissuVroeger werkte een band in alle stilte aan een nieuw album. De fans moesten...

The Palookas - The Right Choice

The Palookas - The Right Choice The Right Choice is de tweede cd van The Palookas. Deze nieuwe plaat is net...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT