RECENSIE: Sacri Cuori - Rosario

Cover Sacri Cuori - Rosario
recensie cijfer 2012-10-18 De Italiaanse gitarist Sacri Cuori opereert al heel wat jaartjes op de achtergrond. Zo speelt hij alleen dit jaar al mee met de tournees van Green On Red frontman Dan Stuart, Richard Buckner en Isobel Campbell. Zijn veelzijdigheid bewees zijn band al door op de afgelopen Take Root editie twee keer op één avond op te treden. Eerst met de folkrock van Dan Stuart, vervolgens met de meer poëtisch ingestelde Richard Buckner. Ook eigenhandig maakt hij cd’s en Rosario is hier alweer het tweede resultaat van.

Zijn persoonlijke stijl doet het meeste denken aan een soundtrack voor een nog uit te brengen film. Mede door zijn Italiaanse roots doet hij het meeste denken aan een Rock ’n Roll versie van Ennio Morricone. Soms slaagt deze formule, zoals op het heerlijke ‘Fortuna’. De sfeer wordt langzaam opgebouwd. Dankzij verscheidene effecten zie je gemakkelijk een eenzame cowboy in de woestijn aan je voorbijtrekken.

Andere keren slaan de composities de plank volledig mis. ‘Sipario!’ doet denken aan een muziekje dat uitermate geschikt is als soundtrack voor een draaimolen op de kermis. Met weinig fantasie zie je de blije kinderen al rondrennen. Op plaat is het echter weinig prettige muziek om te beluisteren. Hetzelfde gevoel bekruipt je verderop weer met ‘Teresita’.

Sacri Cuori is begiftigt met het talent om ontzettend beeldende muziek te maken. Met de verschillende nummers kost het je weinig moeite om een complete film voor je ogen langs te laten schuiven. Een gift waar producers als Ennio Morricone en Ry Cooder ook mee gezegend zijn. Desondanks blijft Rosario dik in de schaduw staan van haar grote voorbeelden. De plaat bevat enkele missers en ontbreekt het teveel aan variatie om als een succes beschouwt te kunnen worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Sacri Cuori Label:Bertus
Cover Karma To Burn - Slight Reprise

Karma To Burn - Slight Reprise Karma To Burn werd midden jaren ’90 opgericht en is afkomstig uit West...

Cover Jackamo Brown - Oh No. The Drift Of The World

Jackamo Brown - Oh No. The Drift Of The World Jackamo Brown staat te boek als een zeer mysterieuze muzikant uit het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT