RECENSIE: Reel - Modus Operandi

Reel - Modus Operandi
recensie cijfer 2006-04-10 Het is alweer een tijdje geleden dat ik de review over het album Resurrect van de band Reel schreef. Hoewel ik toen erg te spreken was over het schijfje is hij eigenlijk nooit meer uit m’n CD-kast gekomen. De Amsterdamse band deed me toen erg denken aan Rammstein en waarom zou je een Rammstein-fake luisteren wanneer je ook over het echte werk beschikt? Wellicht vroegen de mannen (ze zijn immers al wat op leeftijd...) dit zich ook af want op hun album Modus Operandi zijn ze een totaal nieuwe weg in geslagen.

Op 22 november 2005 stond de Zwitserse cyber/electro formatie The Young Gods in Paradiso te Amsterdam. Om het publiek wat op te warmen was Reel gevraagd en als ik ze zou moeten vergelijken met een band zou dat dan ook TYG worden. Hoewel Richard (Reel) toch een fijnere en mooiere stem heeft.

De lengte van de nummers op Modus Operandi zijn opvallend verschillend. De twaalf titels variëren namelijk van 1:31 tot 5:39. Mijn favoriete nummer tussen deze is Alive welke net iets verder gaat dan de andere tracks. Veel chaotischer en bijna Prodigy-achtig. Van dit nummer is tevens een ambient remix te horen op het schijfje, die helaas wat tegenvalt.
Reel heeft met dit album alweer hun vijfde release op hun naam staan. Hopelijk weet dit album wél bij de juiste mensen te belanden. Volgens de band gaat 2006 dan ook hun jaar worden en daar heb ik totaal geen bezwaar tegen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Reel Label:Eigen Beheer
J-Stars - Live

J-stars - LiveJ-Stars is een uptempo ska band die een zeer goede live reputatie heeft....

Fluff - Cut Throat Competition

Fluff - Cut Throat Competition Hoewel het Nederlandse Fluff nog geen volledig album uitgebracht heeft hebben...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT