RECENSIE: 24 Pesos - When The Ship Goes Down

Cover 24 Pesos - When The Ship Goes Down
recensie cijfer 2012-06-20 De Britse bluesband 24 Pesos deed al enkele succesvolle optredens in ons land. Terwijl het gezelschap steeds meer naam begint te maken is het met When The Ship Goes Down alweer tijd voor het derde album. De ingezette lijn van bluesrock wordt hier wederom voortgezet.

Op het eerste gezicht bevat When The Ship Goes Down ook alle ingrediënten voor een ijzersterke bluesrockplaat. De gitaren janken heerlijk. De nummers worden soms tot vijf minuten en langer uitgetrokken. De stem van de zanger klinkt ook rauw genoeg voor de gewenste stijl. Vooral wanneer deze gecombineerd wordt met een mondharmonica kan dit resulteren in heerlijk ouderwetse bluesrock. In het nummer ‘Tryin To Get Back To You’ komen deze elementen kundig samen. Terwijl de zanger zijn stem ruig laat klagen, zingt de rest van de band er in het refreintje bovendien nog heerlijk tegen in.

Helaas is dat nummer niet representatief voor de rest van de plaat. Vaak worden de ruimschoots aanwezige elementen op verkeerde wijze gebruikt. Tijdens het openen van de plaat wil de groep vooral een keiharde indruk achter laten. ‘Melon Man’ probeert veel te veel te overdonderen met een muur van geluid. Het nummer heeft een onaangename, opgefokte sfeer dat verderop ook ‘Peace In The Valley’ siert. De tekst van ‘Mean Harted Woman’ is iets te makkelijk voor een bluesritme. Voor een nummer van dit kaliber is er simpelweg een bluesman met veel meer soul in zijn stem benodigd.

When The Ship Goes Down is volledig live in de studio opgenomen. De verschillende muzikanten zullen hier dan ook ongetwijfeld veel lol in gehad hebben. Dat speelplezier en enthousiasme voor hun eigen muziek valt ook zeker te horen. Helaas heeft tegelijkertijd de plaat iets meegekregen waardoor het, ondanks alle aanwezige ingrediënten, nergens boven zichzelf uitstijgt.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:24 Pesos Label:Bertus
Cover Baby Woodrose - Third Eye Surgery

Baby Woodrose - Third Eye Surgery Baby Woodrose was mij tot op heden volslagen onbekend. Toch brengt de band...

Cover Parov Stelar & Band - The Princess

Parov Stelar - The Princess Het is al vaak geroepen; de hedendaagse muziek heeft de hokjesgeest van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT