RECENSIE: Vive La Fête - Produit de Belgique

Cover Vive La Fête - Produit de Belgique
recensie cijfer 2012-06-15 Vive La Fête heeft al vaak bewezen een ijzersterke festivalact te zijn. Hun combinatie van stuwende electrobeats met naar rock neigende gitaren en lekker in het gehoor liggende deuntjes doet het altijd goed op de weides. Niet alleen daar worden de Belgen gewaardeerd, ook modeguru’s als Karl Lagerfeld zijn dol op het vijftal. Vive La Fête wordt geregeld gevraagd voor de muzikale omlijsting van modeshows. De reguliere albums daarentegen zijn vaak van wisselende kwaliteit. Wie op zoek gaat naar de knallende hit die het gezelschap op zak heeft, moet lang zoeken.

Produit De Belgique is alweer het zevende reguliere album van de groep sinds hun debuut in 2000. De band biedt vanaf de eerste seconde weer het bekende recept. De elektronische beats zijn hard en wanneer Els niet aan het zingen is, krijgt de gitaar veel ruimte. Daarbij is duidelijk gepoogd lekker in het gehoor liggende hitjes te creëren. ‘Mi Amore’ mag tekstueel erg simpel zijn, het nodigt wel uit tot het keihard meeschreeuwen van de twee woorden.

Helaas heeft zangeres Els een stem die niet in staat is de gehele plaat te dragen. Bij tijd en wijle zijn haar samengeknepen bijdrages rondweg vals. De gil die er tijdens ‘Contraire’ uitgegooid wordt klinkt eerder als iemand in nood in plaats van een muzikale uiting. Het maakt je als luisteraar dan ook gelukkig om te constateren dat deze opgevolgd wordt met een kleine gitaarsolo en elektrobeats. Dat zou niet zo moeten zijn.

Met Produit De Belgique zet Vive La Fête de eerder ingeslagen weg voort. Het zijn helaas enkel de beats die lekker knallen. De vocalen zijn veel te overheersend en zorgen ervoor dat de plaat ernstig op de zenuwen werkt. Het rockelement wordt daarnaast te weinig uitgewerkt. Misschien dat verscheidene nummers van Produit De Belgique live wederom een succes worden, op dit moment is het gewoon een plaat die snel weer onderin de kast verdwijnt.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Vive La Fête Label:Bertus
Cover Sun Gods in Exile - Thanks for the Silver

Sun Gods in Exile - Thanks for the SilverEen donker kroegje, west-Texas. De aanwezigen zijn voornamelijk ongepolijste...

Mothlite - Dark Age Die titel en bandnaam, dan denk je toch meteen aan óf een Noorse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT