RECENSIE: Want Want - Niet Huilen

Cover Want Want - Niet Huilen
recensie cijfer 2012-05-01 Op 6 februari jl. werd uw recensent plotseling getroffen door een intens vrolijk gevoel. Het werd veroorzaakt door de autoradio die op dat moment stond afgestemd op 3FM. In het programma van Michiel Veenstra was de primeur van de single ‘Sexy’ te horen. Een aanstekelijke, tikkeltje puberale, powerpoptrack van de bovenste plank. De adem van de jaren `90 was duidelijk hoorbaar. Je zou bijna denken dat dit een nieuwe single van Weezer betrof. Niets is echter minder waar, de heren van het Kampense Want Want zijn na hun debuutalbum Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben uit 2010 terug met een nieuwe EP getiteld Niet Huilen.

Het debuutalbum van Fokko Mellema, afkomstig van de Tilburgse rockacademie, en consorten oogstte succes met grappige teksten en frisse Nederlandstalige powerpop die doet denken aan o.a. Fountains Of Wayne (waar single ‘Kip,Paard, Koe’ een bewerking was van ‘Sink To The Bottom’) en Weezer. Dat is op de EP Niet Huilen eigenlijk niet heel anders. De vier liedjes gaan over liedjesschrijver Fokko en zijn muze Angelique. In net tien minuten horen we dat deze relatie niet helemaal van een leien dakje gaat. Aan de muziek is niet veel veranderd, behalve dat er wat meer dansbare elementen in zitten en er gebruik gemaakt wordt van akoestische gitaar.

De korte speelduur van de EP pakt goed uit. Je zou kunnen zeggen dat de EP te kort is, maar hoe vaak concludeer je niet dat een heel album eigenlijk te lang is? Dat probleem wordt bij Niet Huilen zonder moeite getackeld. Daniël Lohues, net als bij de debuutplaat betrokken bij het produceren van de EP, kwam met het idee om juist vaker compacte albums te maken, dan steeds een volledige langspeler uit te brengen. Dat dit idee hout snijdt, blijkt wel uit de vier meer dan degelijke liedjes op Niet Huilen.

De EP bevat naast de toffe single ‘Sexy’, de sterke meezinger ‘Angelique’, het therapeutische ‘Ik denk Aan Jou’ en het bijzonder geestige ‘Meisje Moet Niet Huilen’. Want Want heeft als doel om in 2012 alle toffe zomerfestivals aan te doen. Met de lekker luchtige `90`s powerpop van Niet Huilen moet dat geen probleem zijn, of de programmeurs moeten hele grote zuurpruimen zijn.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Want Want Label:Eigen Beheer
Cover Mouse On Mars - Parastrophics

Mouse On Mars - Parastrophics Mouse On Mars is niet van gisteren. Achttien jaar geleden schonken de...

Cover Nevada Drive - High Resolution Blues

Nevada Drive - High Resolution Blues Waar ik op zijn tijd van houd zijn bandjes die een sfeer oproepen. Eentje van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT