RECENSIE: No Man's Valley - Mirror Image

Cover No Man's Valley - Mirror Image
recensie cijfer 2012-06-18 Sommige mensen kunnen geen genoeg krijgen van de psychedelica van de jaren 60’. Om de veelgeprezen good old blues uit deze jaren te herleven, kun je een greep doen naar de meesterwerken van The Doors. Maar als je liever iets ‘nieuws’ wilt ontdekken met dezelfde invloeden uit die zestiger jaren, dan is No Man’s Valley een goede substituut. Deze band is ontstaan uit I Am A Docter, dat met haar covers nooit echt wisten door te breken. Nu, een aantal jaar later, bepakt en bezakt met een eigen rauwe EP, staat deze vijfkoppige band dan eindelijk aan de rand van nationale bekendheid.

Het gaat om Mirror Image. Een schijf vol blues en nostalgie, die geheel in eigen beheer is opgenomen, gemixt en gemasterd. Hieruit blijkt al dat het hier een enthousiaste groep muzikanten betreft. Enthousiasme dat gepaard gaat met een vette knipoog naar The Doors, die hier duidelijk als inspiratievoorbeeld fungeert. Naast deze grootse band zijn de goed doordachte nummers van No Man’s Valley ook af te leiden uit de sound van The Kinks. Een oude, rauwe stijl die gemakkelijk als tijdloos bestempeld kan worden.

Zo ook in ‘Reborn’ en ‘New Car’, waar de Limburgse heren je meesleuren naar de psychedelica van een halve eeuw geleden. De ritme- en melodiesectie van een pompend orgel en de snerpende gitaar zorgen voor een kabbelende maar zeer magische lijn in het geheel. Een geheel dat zes nummers lang gedomineerd wordt door de rauwe charismatische zang van leadzanger Dirk. Bijna betoverend te noemen. Het geluid van ‘Room With A Bed’ neigt in tegenstelling tot de andere parels meer naar de sferen van Cuby & The Blizzards. Mirror Image bevat nu eenmaal aparte maar goed doordachte songkeuzes, die dus beïnvloed zijn door de late jaren 60’ en het begin van de jaren zeventig.

Zoals het artwork van Mirror Image mooi weet weer te geven, is deze EP een mooie weerspiegeling van wat de top van de jaren zestig te bieden had. Maar dan bereid door een uiterst talentvolle groep Limburgers, die hoe dan ook dit jaar hun kans zullen grijpen om deze nostalgische rauwe sound op het moderne publiek over te brengen.
Recensent:Joey van Leemputten Artiest:No Man's Valley Label:Eigen Beheer
Cover Justin Townes Earle - Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now

Justin Townes Earle - Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me NowEr zijn maar weinig artiesten die de zin ”I hear my father on the radio,...

Cover Axel Rudi Pell - Circle of the Oath

Axel Rudi Pell - Circle of the Oath Axel Rudi Pell , is typisch zo een naam die je al jaren langs hoort komen,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT