RECENSIE: Believeisadoubt - Can’t Wait For The Moment

believeisadoubt-cantwaitfor
recensie cijfer 2006-01-03 Nadat ik de recensie van Can’t Wait For The Moment las in muziekblad FRET wist ik zeker dat ik dit schijfje ook moest hebben. Volgens de recensie in dit blad lijkt de Friese band BelieveIsADoubt namelijk super veel op A Fire Inside (AFI). Laat deze goth-punk band nou net mijn favoriete bandje zijn!

Na de zes nummers geluisterd te hebben vraag ik me af hoe iemand dit ooit met AFI kan (durft?) te vergelijken. Er zijn totaal geen overeenkomsten aanwezig! Aan de ene kant jammer voor mij, maar aan de andere kant is hetgeen we wél krijgen ook goed te doen.

Het vijftal maakt namelijk lekkere melodieuze rock (Simple Plan... Good Charlotte...) dat vandaag de dag erg goed aanslaat bij de jeugd. De opnamekwaliteit van de nummers zelf zijn helaas niet perfect. De zang van Dennis klinkt vaak met een enorme echo, en dat is niet het meest prettige om naar te luisteren. Naast hoop ik ook dat de band live iets meer power heeft dan op deze cd te horen is. De gitaren zijn op de cd iets te lief en wanneer ze wel raggen zijn ze erg slecht gemixed op de achtergrond. (Het is tenslotte natuurlijk ook maar een eigenbeheer demo).

Veel mensen zien de band als ‘de nieuwe Nederlandse hype’, ik ga hier echter niet in mee. Dat ze potentie hebben is echter wel duidelijk!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Believeisadoubt Label:Eigen Beheer

Wings Of Fury - Everlasting EmptinessHet artwork van dit singletje doet me meteen denken aan band als Epica, After...

Ambiossis-Snapcase

Ambiossis - Snapcase In april dit jaar won de crossover band Ambiossis de MakeMoreMusic finale, de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT