RECENSIE: Note To Amy - Midnight Arsons / Morning Ghosts

Note To Amy – Midnight Arsons/ Morning Ghosts
recensie cijfer 2011-06-15 Note To Amy is een Nederlandse band die in 2005 is opgericht en in 2007 een EP uitbracht. De rockers worden in de bio geroemd om hun krachtige en meeslepende geluid en zou voer moeten zijn voor fans van Volbeat, Bad Religion, Ignite en Pearl Jam. Met een hoog verwachtingspatroon start ondergetekende Midnight Arsons / Morning Ghosts, het debuut van het vijftal. Teleurgesteld is niet helemaal het juiste woord dat blijft hangen na beluistering, maar gezien de genoemde namen verwacht je heel veel. Het is natuurlijk ook niet eerlijk om Note To Amy met dit soort grote jongens te vergelijken en daarom doen we dat dan maar niet.

Ondanks een groot gebrek aan originaliteit horen we een enthousiaste band die een opzwepende mix van punk, emo en metal aan ons toevertrouwt. De dertien nummers weten emoties als vrolijkheid en blijheid op te roepen, ondanks de beschouwende teksten over de sombere kant van het leven. De over het algemeen vlotte nummers klinken ondanks de wat matte productie bevlogen en nodigen uit tot meezingen. Doordat we soms wel wat stevige metalriffs horen, en mede door de wat galmende stem van Remco Tuns, doet Note To Amy wel wat denken aan Pyogenesis, nadat ze de punk hadden ontdekt. In dat kader is ‘Like The Sound Of An Ambulance’ een sterk nummer. ‘Love Is A Dog From Hell’ en ‘Tidal Wave Vs. Phantom Pain’ vallen op door een lekker stuwend ritme en prima riffs. Wat meer punkinvloeden zijn hoorbaar in ‘Better Man On Amphetamine’ dat lekker snel is en door Tuns sterk wordt gezongen. Opvallend is ook het pompende basloopje in het prachtige ‘Death Squad’. De sterke riff waarmee ‘Incubator Kids’ opent komt overigens wel erg bekend voor.

De metalpunk, of punkmetal zo je wilt, van Note To Amy gaat nergens een aardverschuiving veroorzaken of hitlijsten bestormen. Wel is het enthousiaste geluid van de band aanstekelijk en omdat de meeste nummers gewoon goed in elkaar zitten is dit een mooi debuut. Niets meer, niets minder.
Recensent:Jan Didden Artiest:Note To Amy Label:Eigen Beheer
Dave Stewart – The Blackbird Diaries

Dave Stewart - The Blackbird DiariesDavid A. Stewart, vaak Dave Stewart genoemd, behoeft weinig introductie...

[Kraak & Smaak] – [Electric Hustle]

Kraak & Smaak - Electric Hustle Kraak & Smaak is een duidelijk voorbeeld van een band waar ik wel een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT