RECENSIE: Caliban - Coverfield EP

Caliban – Coverfield EP
recensie cijfer 2011-05-18 De Duitse metalcore band Caliban mag zich inmiddels bij de grote jongens in het genre rekenen. De rauwe metalcore van het Duitse vijftal is behoorlijk populair en de band is samen met landgenoten Heaven Shall Burn in eigen land voorloper in het subgenre.

Begin 2012 moet er een nieuw album op de markt komen en om het gat tussen de vorige plaat Say Hello To Tragedy en de nieuweling te overbruggen, heeft men bedacht een tussentijdse EP uit te brengen. Het plaatje heet Coverfield EP, en zoals de naam aangeeft staan er alleen covers op het schijfje.

Het gaat om vier nummers van diverse pluimage, waarbij vooral de cover van een Beatles song opvallend is te noemen. Het gaat daarbij wel om een van de meest hectische beatles nummers: ‘Helter Skelter’. Dit nummer is natuurlijk al vele malen gecoverd, maar Caliban doet dit niet onverdienstelijk. Daarvoor horen we ‘My Girlfriend’s Girlfriend’ van Type O Negative en ‘Sonne’ van Rammstein. De vette productie maakt dat de nummers lekker klinken, maar het zijn allebei songs die model staan voor de muziek van de betreffende bands. Nummers waar je beter vanaf kunt blijven omdat ze zo bekend zijn, al is het wel apart om ze met een vette grunt te horen. Verder nog ‘Blinded By Fear’ dat we kennen van At The Gates. Dit nummer komt het dichtst bij het origineel, ook omdat Caliban over het algemeen behoorlijk tegen de deathmetal aanleunt.

Zoals zo vaak met coveralbums; het zijn leuke vingeroefeningen voor de bands en het geeft de fans iets om het wachten op een nieuwe plaat te verzachten. Verder zit er waarschijnlijk niemand op dit plaatje te wachten.


Eerdere recensies van Caliban:
- 26-05-2007: The Awakening.
Recensent:Jan Didden Artiest:Caliban Label:Century Media
Woody & Paul and the Vigilates – Heroes and zeroes

Woody & Paul and the Vigilantes - Heroes and ZerosDe muziek van Woody & Paul is lastig te omschrijven. De heren spelen...

Shining – VII: Född Fölorare

Shining (Zweden) - VII: Född Förlorare Het Zweedse Shining , niet te verwarren met het gelijknamige Noorse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT