RECENSIE: Arquettes - Wave On

Arquettes – Wave On
recensie cijfer 2011-02-20 Het Gentse kwartet Arquettes bracht vorig jaar in eigen land Wave On uit. Het album werd goed ontvangen en de band scoorde met ‘Gutters’ bovendien een flinke radiohit. En nu zijn wij aan de beurt. Een jaartje na de oorspronkelijke release brengt PIAS Wave On ook in Nederland op de markt.

Op Wave On laat Arquettes een mix horen van electro en rock. Stevige gitaren, tegendraadse ritmes, uitstekende baslijnen en bij vlagen melancholische samenzang. Het album trapt af met het nog geen twee minuten durende ‘Loins’ dat lekker doorbeukt en waarin vooral de baslijn opvalt. Ook het titelnummer is uptempo en vrij stevig. Deze track doet door de noisy gitaren en de vervormde zang nogal punkig aan. Afsluiter ‘Yr Guess’ is ook uptempo, maar dit nummer is juist vrij poppy.

De single ‘Gutters’ is een stuk hoekiger en hetzelfde geldt voor ‘Mounting’, dat vooral gekenmerkt wordt door een heerlijk synthesizerloopje. De zang in dit nummer doet wel een beetje aan die van Soulwax denken en dat geldt ook voor de wat langzamere tracks ‘Hearts Out’ en ‘Hands’. Net als ‘Mounting’ bevat ook ‘Hearts Out’ een sterke synthesizerpartij. In ‘Hands’ legt ditzelfde instrument leuke accenten.

Arquettes maakt duidelijk dat de stroom uitstekende bands uit België nog zeker niet is opgedroogd. Het enige dat er op Wave On is aan te merken, is dat het album met nog geen 28 minuten wel erg kort is. Dit debuut smaakt duidelijk naar meer.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Arquettes Label:Pias
DeVotchka – 100 Lovers

Devotchka - 100 LoversToen de Britse schrijver Anthony Burgess zijn boek A Clockwork Orange...

Bruno Mars – Doo-wops & Hooligans

Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans Je kan gerust zeggen dat 2010 het jaar van Bruno Mars was. Na enkele...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT