RECENSIE: Ice Cube - I Am The West

Ice Cube – I am the west
recensie cijfer 2010-10-25 Er zijn nog maar een handjevol artiesten die anno 2010 hun plaat I Am The West mogen noemen. Naast Snoop Dogg en The Game is Ice Cube de laatste artiest die de Westcoast nog grootschalig vertegenwoordigt in hiphopland. Desondanks is een titel als deze zelfs voor het ex-NWA lid aan de arrogante kant. Vooral als je daarbij nog bedenkt dat aan de voordagen van de release Ice Cube beweerde geen gastartiesten te willen hebben wegens gebrek aan talent in het Westen. Dit bleken niet meer dan verkooppraatjes, op I Am The West is namelijk wel ruimte ingebouwd voor een handjevol bijdragen van enkele onbekende artiesten. Opvallend is dat het zeer mager rappende zoontje van “Mr. West” ook een coupletje mee komt doen.

Eigenlijk valt er verder weinig te vertellen over I Am The West , Ice Cube is gewoon weer ouderwets bezig. Harde beats, pure gangstarap en arrogante opmerkingen wisselen elkaar af op de plaat. Nummers als ‘Drink the Kool-aid’ zijn typerend voor het latere Ice Cube werk en had net zo goed op elke andere plaat van de laatste paar jaar kunnen staan. Het enige echte minpuntje is ‘She Couldn’t Make It on her Own’ , het nummer is vermoedelijk geschreven met de bedoeling een catchy single te scoren. Helaas resulteert dit in een irriterend liedje met een ontzettend slecht refrein. Heel jammer is het ook dat Ice Cube de fout maakt om zijn zoontje hier naar voren te schuiven.

I Am The West is gewoon de zoveelste Ice Cube plaat in zijn oeuvre. Erg leuk voor de fans, maar de plaat weet op geen enkel moment nog te verrassen. Daar komt nog bij dat je jezelf kan afvragen hoe serieus je een gangstarapper moet nemen die geregeld opduikt in familiefilms en al enkel jaren vrolijk getrouwd in zijn villapark woont.


Eerdere recensies van Ice Cube:
- 10-10-2008: Raw Footage;
- 06-10-2008: The Essentials.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ice Cube Label:Bertus
Pure Reason Revolution – Hammer And Anvil

Pure Reason Revolution - Hammer and AnvilDat er flink aan de weg wordt getimmerd door Pure Reason Revolution , blijkt...

Suicidal Tendencies – No Mercy Fool!/The Suicidal Family

Suicidal Tendencies - No Mercy Fool! The Suicidal Family No Mercy (Venice, California) werd in 1982 opgericht door Mike Clark en nadat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT