RECENSIE: Gilo - Blood In Blood Out

gilo-bloodinbloodout
recensie cijfer 2005-06-06 Gilo uit Nijmegen, Nederland. Geboorteland van symfonische metal bands als Within Temptation en After Forever. Maar Gilo is alles behalve dat! De band haalt zijn invloeden uit allerlei stijlen, maar voornamelijk de moderne metal komt er het meest in voor. De term nu-metal misstaat dan ook voor deze band. De EP bestaat voornamelijk uit een lekker potje metalcore met een lichte industriële atmosfeer. En daar is niks verkeerds aan. De zes nummers zitten goed in elkaar en zijn enorm pakkend. Zo gauw het schijfje in mijn cd-speler de eerste tonen inzet word ik nog even verrast met een sfeervol intro maar het duurt niet lang of de band barst los. Al snel gaat mijn hoofd op en neer en merk ik dat we hier met een vijftal te doen hebben dat weet wat ze doen en die professioneel te werk gaan.

De vijfmansband geeft bloed, zweet en tranen op Blood In Blood Out en dat is te horen ook. Vocaal gaat Mike C diep van (death)grunt naar krijsen en weer terug naar zuivere zang. De gitaar van Payaso staat lekker laag afgestemd en is dominerend maar zorgt wel voor een catchy geheel. Drummer Leroy ‘Radja’ Shackleford speelt strak en heeft met zijn drumwerk een massieve ondersteuning aan de sound. Aan het snarenwerk van bassist Willy Hotwink is niks op aan te merken. Het vuige maar originele basspel doet denken aan Fieldy van Korn. DJ Bob-5 geeft met zijn samplers en scratches een lichte industriële atmosfeer aan de sound. Al hadden die, voor mij, wel wat meer naar voren mogen komen in de eindmix van de EP. Maar voor een uit eigen beheer opgenomen EP mogen deze mannen niet klagen. Na het beluisteren duikt dan ook meteen de vraag op waarom er nog geen platencontract getekend is?

Dit was mijn eerste kennismaking met deze band. En ik kan alleen maar zeggen dat ik overtuigd ben, dit smaakt naar meer. Dus mensen check deze band. Als je houdt van Pantera, oude Machine Head, Fear Factory en Slipknot dan zit je hier goed. Blood In Blood Out laat een mix horen van deze bands. Ik ben zeer benieuwd hoe het materiaal live klinkt. Maar als dat net zo heersend is als op de EP kan dat gewoon niet mis. Gilo is klaar om Nederland te gaan veroveren!
Recensent:Camiel Aarts Artiest:Gilo Label:Eigen Beheer
2ndplacedriver-1

2nd Place Driver - OneBegin 2003 besloot Bart Dietvorst, toen nog gitarist in Wealthy Beggar, zich...

cornflames-197666

Cornflames - 197666 Na twee albums en een periode van rust heeft de Belgische band Cornflames een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT