RECENSIE: Seu Jorge - and Almaz

Seu Jorge and Almaz – Seu Jorge and Almaz
recensie cijfer 2010-10-11 Stones Throw is als toonaangevend label in de hiphop en soul industrie allesbehalve een aangewezen label voor de nieuwe release van samba artiest Seu Jorge . Er zal heel wat bijgeschaafd moeten worden aan de Braziliaanse samba van de zanger om de muziek in het rijtje artiesten als Aloe Blacc, Mayer Hawthorne en Georgia Anne Muldrow te laten passen.

Seu Jorge is, naast enkele filmrollen, het meest bekend geworden met zijn Braziliaanse bewerkingen van bekende nummers. Met name zijn vertolking van David Bowie is zeer de moeite waard. Voor de opname van Seu Jorge and Almaz is, niet geheel verrassend, de singer/songwriter aangevuld met een band die onder de naam Almaz door het leven gaat.

Voor dit recente project is de keuze gemaakt om oude Braziliaanse liedjes om te zetten naar iets modernere versies. Seu Jorge probeert aan deze nummers een Amerikaanse tune toe te voegen waardoor in de nummers meer aandacht voor soulvol gezang en westerse instrumenten gecreëerd wordt.

Helaas klinkt Seu Jorge net niet soulvol genoeg om de volledige potentie van de nummers te benutten. ‘Everybody Loves Sunshine’ en ‘Rock With You’ hebben een lekker ritme maar worden door het zeurderige zingen grotendeels om zeep geholpen. “I wanna rock with you” zingen terwijl je klinkt als een 80 jarige man die vanuit de luie stoel zijn kleinzoon toespreekt doet alles behalve overtuigen.

Op plaat loopt de samenwerking tussen Seu Jorge en het Stones Throw label op niks uit. In principe had er een verrassende combinatie kunnen staan met de samba en Amerikaanse soul, helaas lukt het Seu nergens om vocaal de degelijke begeleidingsband bij te houden. Seu Jorge staat 21 oktober in de Paradiso, hopelijk weet hij daar meer te overtuigen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Seu Jorge Label:V2 Records
Junip - Fields

Junip - FieldsJosé González, de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter die bekend werd met...

[The Hundred In The Hands] – [The Hundred In The Hands]

The Hundred in the Hands - The Hundred in the Hands Jason Friedman en Eleanore Everdell uit Brooklyn vormen het duo The Hundred...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT