RECENSIE: Alexander Rybak - No Boundaries

Alexander Rybak – No Boundaries
recensie cijfer 2010-08-28 'Fairytale' van Alexander Rybak... Gaat er al een belletje rinkelen? Nee? Het Eurovisie Songfestival dan? In 2009 won deze Wit-Russische vioolvirtuoos onder de vlag van Noorwegen het festival op z`n sokken. Met 169 punten meer dan de nummer twee en een recordaantal punten schreef hij songfestivalgeschiedenis. Waar Nederland (met De Toppers) zoals gebruikelijk faalde, schoot de carrière van Alexander naar een ongekende hoogte. Het winnende liedje werd een grote hit in heel Europa en zijn bijbehorende debuutalbum Fairytales verkocht als een trein. Met zijn mix van klassieke vioolmelodieën en sprookjesachtige pop wist hij vele mensen te plezieren.

Met het tweede album No Boundaries probeert muzikale bruggenbouwer Alexander zijn klassieke volksdeuntjes te combineren met verschillende popstromingen. Hij zoekt duidelijk naar de grenzen binnen dit genre. Reggae, dance of gewoon walsmuziek; het kan allemaal niet op. Bij vlagen levert dit best aardige muziek op, maar helaas pakt dit lang niet altijd goed uit. Na twee werkjes met de herkenbare sound van Rybak, volgt 'I`m in love'. Deze track bevat een gezapige dancebeat met een te hoog songfestivalgehalte. Vanaf hier schiet No Boundaries van het ene in het andere uiterste. Waar songs als 'Oah' (reggae) en 'Why not me' (emorock) beter uit de verf komen dan je zou verwachten, lijkt 'Barndance' (bluegrass) een te grote afwisseling op dit album.

Hoewel No Boundaries met 'Dare I say', '5000 Letters' en 'Disney girls' ook een paar mooie rustige songs bevat is het geheel erg onsamenhangend. Waar Fairytales een mooi gepolijst geheel vormde, ontbreekt de balans op No Boundaries volledig. Gepolijst is het nog wel, maar misschien zou Alexander er goed aan doen om zijn muzikale grenzeloosheid over meerdere albums te verdelen.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Alexander Rybak Label:V2 Records
Go Back To The Zoo - Benny Blisto

Go Back To The Zoo - Benny Blisto Go Back To The Zoo is de meest mannelijke Nederlandse rockband die op het...

Jamaica – No Problem

Jamaica - No Problem Het is oppassen voor het Franse duo Jamaica . Ze kunnen namelijk een one-hit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT