RECENSIE: Jammer - Jahmanji

Jammer – Jahmanji
recensie cijfer 2010-07-09 Na de geslaagde overtocht van Dizzee Rascal naar het vaste land lijkt het wel of de gehele UK Grime scene het probeert te maken op Europese bodem. De een na de andere Engelse artiest released zijn plaat of single hier ook in Nederland en onlangs slaagde Tinie Tempah er ook in om met zijn catchy single de hitlijsten te veroveren. Jammer is ook zo’n Engelse producer en MC die de oversteek waagt. Op zijn debuutalbum Jahmanji weet hij een goed beeld van de veelzijdigheid van UK grime te geven, het hitje ontbreekt echter.

Jammer blijkt al enkele jaren actief in de Engelse scene en trekt een uitgebreid adresboekje open op Jahmanji . Op het reggae based ‘Bad Mind People’ krijgt hij steun van reggae zanger Lickle J met daarnaast sterke gast verses van de meer bekende Newham Generals. Vervolgens weet Jammer op ‘Back to the 90s’ een banger met disco invloeden neer te zetten, als single zou hij niet zo snel aanslaan maar in een grime DJ set zal deze track ongetwijfeld de tent in beweging krijgen. Grotere kanshebber voor een commercieel succes is ‘Party Animal’, het nummer met zijn harde beats en catchy refreintje had zo van Dizzee kunnen zijn.

Jahmanji is een plaat waarop alle klassieke grime kenmerken samenkomen; veel bliepjes, harde beats, duistere tonen , snoeiharde raps en opduikende reggae melodietjes. Helaas blijft er na het beluisteren van Jahmanji niet het gevoel hangen dat er bepaalde tracks sowieso nog een keer gedraaid moeten worden, dit in tegenstelling tot een grote schare collega’s. Daarnaast is het ook opvallend voor een plaat van een gerespecteerd producer dat de beste nummers van zijn collega producer Toddla T moeten komen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Jammer Label:Pias
[Ninja Sonic] – [Art School Girls]

Ninja Sonik - Art School GirlsHet gebeurt slechts zelden, maar soms vraag ik me bij het luisteren van een...

Rubbermade – Rubbermade

Rubbermade - Rubbermade Rubbermade omschrijft zichzelf als een band die al een tijdje vrolijk door...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT