RECENSIE: Novocaine - Starting to Begin

Novocaine-startingtobegin
2005-04-04 Muzinq, de nieuwe popzaal in Almere-Centrum is nog maar net open wanneer ik het een bezoekje breng. Het is best een mooie en grote zaal en ook de programmering voor de toekomstige maanden is aardig met enkele grotere namen. In de zaal die iets groter is dan Paradiso staan deze dag wat minder bekende bands. Eén van deze bands is Novocaine. Live kinkt het niet heel overtuigend, maar wie weet kan deze demo mij op andere gedachten brengen.

Die avond was het voor de band een thuiswedstrijd want zelf zijn ze ook afkomstig uit Almere. De demo heet Starting to Begin en bevat vier nummers. Novocaine beschrijft hun eigen muziek als Linkin Park. Ik zou het moderne rock noemen. De eerste minuut van het openingsnummer What you´ve done klinkt zeer goed en belooft veel. Jammer is dat na deze minuut de achtergrondvocalen het iets te zoetsappig maken voor het genre. Tijdens het optreden viel mij het sterke gitaarspel van de gitarist al op en deze komt in het nummer ´Lonely Day ook weer goed naar voren. Zijn scherpe gitaarsolo in dit liedje had van mij het hele nummer door mogen gaan. How God I Am is het derde liedje en mijn favoriet. Hierin is de tweede zanger weliswaar ook aanwezig, maar in dit geval verpest het het nummer niet. Tot en met de laatste minuut is het een rustige ballad totdat hier de gitarist erbij komt en het nummer met stijl afsluit. Wanneer je denkt het Novocaine geluid te kennen kom je bij het laatste nummer No Self-Control. Een nummer waar de band veel volwassener klinkt dan bij de eerdere nummers. Het geluid klinkt veel voller en ook hier heeft de gitarist weer een belangrijke rol.

Starting To Begin is natuurlijk maar een demo en het geluid klinkt niet geweldig, maar toch is te horen dat de band zeker potentie heeft en in een stijgende lijn zit.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Novocaine Label:Eigen Beheer
bornloco-filedbydespise

Born Loco - Fueled by DespiseDe cd presentatie van Born Loco´s ´Filed By Despise´ was een paar weken...

Geen Coverart Beschikbaar

Willy Willy & The Voodooband - Hellzapoppin' Dat België een land is dat vele goede muzikanten uit de alternatieve scène...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT