RECENSIE: MindShade - Mindshade

Mindshade – Mindshade
recensie cijfer 2009-11-25 Nederland en gothic metal zijn een goed huwelijk gebleken. Behalve de bekende topacts zitten een niveau lager een aantal goede bands. Telkens melden zich weer nieuwe groepen aan. Mindshade uit Utrecht is ook weer zo’n voorbeeld. Het viertal (naar een nieuwe toetsenman- of vrouw wordt nog gezocht) bestaat pas een goede twee jaar en heeft onlangs haar eerste titelloze demo met drie nummers geproduceerd.

De band zegt door de grote namen te zijn geïnspireerd en probeert daar een eigen draai aan te geven. Inderdaad horen we op Mindshade metal met een sopraan en grunt, waardoor het hokje gothic al snel geplaatst is. De muziek is wel wat zwaarder dan het standaard gothic werk. Zo zijn er wat doommetal invloeden in de vrij trage muziek te bespeuren. In het eerste nummer ‘Equilibrium’ heeft de band wel wat weg van Nemesea, al kraakt zangeres Nienke tegen het einde wat valse noten en past de solo aan het eind er niet lekker bij. Het tweede nummer ‘Don’t Walk Astray’ gaat een beetje richting 3rd And The Mortal. Wel valt er na een minuut een vreemde stilte in het nummer, maar dat mag de pret niet drukken. Aan het eind gaat het tempo lekker wat omhoog en vooral de gitaarsolo mag er wezen. Beste song is afsluiter ‘In Life Or Death’ waarin de band wat naar Autumn neigt. Zang en muziek zijn in dit nummer het mooist in balans.

De door Andre Borgman (voormalig After Forever drummer) geproduceerde demo laat een band horen die nog wel wat moet leren, maar in potentie op nationaal niveau moet kunnen meedraaien. Mindshade is zeker nog geen After Forever of Epica, maar als de band haar foutjes kan verbeteren en de nummers iets compacter maakt, kunnen we nog veel plezier aan de band beleven. Het talent is wel degelijk aanwezig. Hou ze in de gaten.
Recensent:Jan Didden Artiest:MindShade Label:Eigen Beheer
Sorority Row – Various Artists

Various - Sorority Row SoundtrackAls vanzelfsprekend moet je wel een heel grote filmliefhebber zijn, om na het...

The Black Atlantic – Reverence For Fallen Trees

The Black Atlantic - Reverence for Fallen Trees Hun muziek is een introspectief, intiem mengsel van melancholische, door folk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT