RECENSIE: Joyce Mercedes - Pure

Joyce Mercedes - Pure
recensie cijfer 2009-11-08 Joyce Mercedes mag zichzelf een van de beste vrouwelijke DJ’s van dit moment noemen. Ze wordt met haar mix van techno, house, minimal en electro bij de grootste clubs van de aarde uitgenodigd om ze plat te draaien. Daarnaast is ze ook nog een graag geziene gast in de verschillende mannenbladen. Dit is bij ontvangst van de hoes van Pure ook meteen te zien. Joyce siert in verschillende uitdagende poses de hoes, waardoor je al snel het idee krijgt om iets heel anders in je handen te hebben dan het tweede mixproject van een hele goede DJ.

De eerste cd van dit dubbel cd is getiteld Pure Girl , hierop wordt de luisteraar een heerlijke mix van de wat meer relaxte house voorgeschoteld. De perfecte cd om met een goed zomerweertje ongestoord buiten van het mooie weer te genieten. De hele cd wordt bevolkt door onbekende artiesten en daar blijkt maar weer eens uit dat Joyce net even verder kijkt dan de gemiddelde DJ. Maar het is perfect zoals nummers als ‘Kiss yourself’ van Basto, ‘Whenever’ van Dino Barretta en ‘Gang bang’ van Boogie Pimps op elkaar aansluiten. Voor je het weet ben je na deze drie openingsnummers helemaal in de stemming om het resterende gedeelte van de plaat te beluisteren.

De wederhelft van het Pure project, Pure Boy , heeft gelijk een veel rauwere, hardere techno sound. Waar op Pure girl een live set lichtelijk saai zou kunnen uitvallen bewijst Joyce met Pure Boy dat ze ook kan knallen. Wederom wordt de hele set up list bevolkt door totaal onbekende vakgenoten, maar ook hier zijn alle nummers zorgvuldig bij elkaar gezocht en meer dan kundig in elkaar gemixt.

Met Pure mag Joyce Mercedes haar tweede mixproject zeker als geslaagd beschouwen. De originele insteek van een meer house georiënteerd gedeelte voor de vrouwen, en een meer techno georiënteerd deel voor de met testosteron gevulde mannen. Naast de goede muziek is er voor de mannelijke fans de hoesje nog een reden om Pure aan te schaffen. De beide mixen klokken daarnaast ook nog eens bijna tachtig minuten, met de cd Pure heb je dus gegarandeerd waar voor je geld!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Joyce Mercedes Label:QOC Records
Mika - The Boy Who Knew Too Much

Mika - The Boy Who Knew too MuchAls er één artiest is die met zijn debuutalbum al meteen de sterrenstatus...

Jay-Z – The Blueprint 3

Jay-Z - The Blueprint 3 2009 zal qua hiphop albums zeker de boeken in gaan als het jaar waarin nieuwe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT