RECENSIE: Infinite Dawn - The Enigma Of Reign

infinitedawn
2004-11-20 De gothic-metalband Infinite Dawn bestaat sinds 2002 rond Ronald Landa (Gitaar & Screams) en Paul Verbeek (Gitaar). Na vele bandleden versleten te hebben stamt de huidige line-up uit 2003. Met deze bezetting is de ideale mix van muziekstijlen en persoonlijkheden gevonden. ‘The Enigma Of Reign’ is de eerste release uit handen van deze nieuwe formatie.

De muziek van Infinite Dawn laat zich typeren door een duistere sfeer en extreem hoge, vrouwelijke (sopraan) zang van Lotus van den Wijngaard en lage schreeuwerige vocalen van Ronald Landa. Deze twee wisselen elkaar goed af op de cd waardoor het daar Ronald niet een te donkere death metal cd wordt en door Lotus niet al te zweverig.

Een geweldige cd met als favoriet het nummer When A Child Dies. Helaas staan de songteksten hier van niet in het cd-boekje, maar het nummer zelf overtuigt! Van mij mogen er wel meer bandjes als deze uit de grond komen in Nederland. Want waarom zou je naar een optreden van Nightwish gaan in een grote hal voor veel geld als je voor een paar euro Infinite Dawn kan zien spelen in een kleine zaal?
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Infinite Dawn Label:Eigen Beheer
chainreaction-openyoureyes

Chain Reaction - Open Your EyesVolgens Piaget, een van de bekendste ontwikkelingspsychologen, kunnen...

broshim-7thofjuly

Broshim - Seventh of July Broshim timmert sinds de eeuwwisseling al aan de weg en is in geen enkel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT