RECENSIE: Eyesinside - Seven Songs

Eyesinside – Seven Songs
recensie cijfer 2008-11-13 Toen Seven Songs, het debuutalbum van Eyesinside op de mat viel, was uw recensent ervan overtuigd dat dit een nieuwe release van Sally Forth of Volkoren moest zijn. Net zoals bij die twee labels gebruikelijk is, is er veel aandacht besteed aan het artwork. Het zeven tracks tellende album is verpakt in een prachtig boekje met illustraties van Kris Kobes. Alleen hierom zou je Seven Songs al aan willen schaffen.

Bij nader onderzoek blijkt echter dat Seven Songs in eigen beheer is uitgebracht en dus niet via Sally Forth of Volkoren. Waarom dit zo is, is een raadsel, want ook muzikaal gezien zou Eyesinside prima bij één van deze labels passen. Het geluid van de band zit ergens tussen Brown Feather Sparrow en This Beautiful Mess in, met af en toe een vleugje At The Close Of Every Day. Mooie, rustige indiepop met veel gevoel voor mooie melodieën. Ook qua thematiek zit Eyesinside in dezelfde hoek als de genoemde bands.

De liedjes op Seven Songs zijn behoorlijk goed. Het rustige ‘On In’ gaat een beetje richting At The Close Of Every Day en is erg mooi. Ook het wat meer aan This Beautiful Mess refererende ‘Rise Again’ is een hoogtepunt, mede door het vrij stevige stukje aan het eind. Voor de rest zijn de nummers allemaal vrij rustig en af en toe iets meer intensiteit zou op zich geen kwaad kunnen. Juist door zo’n wat harder stukje, hoe kort het ook is, springt ‘Rise Again’ eruit. De rest van het album gaat steeds in ongeveer hetzelfde tempo door en hierdoor ligt eenvormigheid op de loer. Het is daarom ook maar goed dat Seven Songs maar iets meer dan een half uur duurt. Anders zou het misschien toch wat saai gaan worden. Nu is gewoon een goed debuut en een absolute aanrader voor liefhebbers van de betere rustige indiepop in de lijn van Brown Feather Sparrow en This Beautiful Mess.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Eyesinside Label:Eigen Beheer
Born To The Breed (A Tribute To Judy Collins)

Various - Born to the Breed - A Tribute to Judy CollinsTribute albums zijn een fenomeen op zich. Meestal gelauwerde artiesten...

Kids in Glass Houses - Smart Casual

Kids in Glass Houses - This is Smart Casual Roadrunner, normaliter geïnteresseerd in metal en hardrock, verbreedt met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT