RECENSIE: Zonaria - The Cancer Empire

Zonaria – The Cancer Empire
recensie cijfer 2008-10-23 'Crowning King Cancer', 'Slaughter is Passion', 'Damnation Dressed In Flesh', 'Humanity vs. Sanity' en 'The Icon and the Faceless' zijn een aantal nummers die The Cancer Empire rijk is. Met zulke lugubere titels kun je de band Zonaria niets anders dan plaatsen onder het kopje 'Zweedse extreme black metal'.

Helaas zijn de verwachtingen van het tweede album erg laag. Voorganger Infamy and the Breed is namelijk net een jaar uit en werd reeds erg wisselend ontvangen. Hiernaast helpen ook de wat kinderachtige titels zeker niet mee. Kunnen de tieners ditmaal wel overtuigen en zijn ze gegroeid naar een eigen geluid? Ze hebben in elk geval tien nieuwe nummers gemaakt om ons te gaan overtuigen.

Het grote brein achter de band is Simon Berglund – naast zanger ook schrijver en de lead gitarist. Met zijn groep maakt hij muziek wat erg leunt op gevestigde namen als Dimmu Borgir, Hypocrisy, Scar Symmetry en Nightrage. Met deze vier als inspiratiebronnen en heel wat dubbele basdrumstukken is The Cancer Empire een plaat die met vol gas gaat. Geen adempauzes en keihard raggen tot de laatste seconden.

De vier jonge jongens hebben duidelijk veel plezier in het maken van muziek en zijn erg enthousiast. Hoewel veel bands jaren doen over een nieuw album, doet Zonaria dit binnen een aantal maanden. Het is duidelijk dat de 45 minuten aan muziek hierdoor een beetje is tegengevallen. Dit had veel beter gekund wanneer er meer aandacht aan was besteed. Duidelijk een gemiste kans voor de Zweden.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Zonaria Label:Century Media
Shelleyan Orphan – We Have Everything We Need

Shelleyan Orphan - We Have Everything we NeedJem Tayle en Caroline Crawley worden in eerste instantie samengebracht door...

Queen – The Cosmos Rocks

Queen & Paul Rodgers - The Cosmos Rocks Bij het vallen van de naam Queen denk je onheroepelijk terug aan de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT