RECENSIE: Stick to your Guns - Comes from the Heart

Stick To Your Guns – Comes From The Heart
recensie cijfer 2008-08-03 Dat ‘Stick To Your Guns’ een nummer van Bon Jovi is zegt in dit geval niet zoveel. De Amerikaanse rockband staat namelijk erg ver van waar we momenteel mee te maken hebben. De brengers van Comes From The Heart zijn een vijfkoppige hardcore band uit Amerika.

De groep Stick To Your Guns bestaat pas vier jaar en doet het momenteel beter dan ieder ander. Hun tweede album komt uit bij Century Media (één van de grootste voor het genre) en ze zijn onderdeel van de Hell On Earth Tour – de belangrijkste hardcore tour in Europa – waarmee ze tweemaal in Nederland staan. De groep valt vooral op door de meerstemmige/groep vocalen. Wat bij live shows uiteraard zal betekenen dat de microfoon vaak het publiek in zal gaan voor de meezingers.

Opvallend is de ‘Interlude’ in het midden van het album. In het enige moment van rust legt de groep hun muziek uit. ‘Ik zal nooit een nummer maken waar iedereen het mee eens zal zijn. Waarom zou je dat doen? Dan kunnen de fans nooit de emotie opbouwen om te reageren.’ Het is erg duidelijk dat de band iets nieuws wilt toevoegen. Wie dacht dat het niet haalbaar was voor een hardcore band om vernieuwend te zijn krijgt ongelijk. Ze noemen het een mix van Comeback Kid, Throwdown, Ignite en Rise Against. Ik verwacht echter dat de groep groter zal groeien, dit is absoluut iets wat iedereen moet horen.

Melodische zangstukken, heerlijk schorre uithalen, harde gitaarloopjes en knallende drumstukken. De nummers van Comes From The Heart weten meer dan te overtuigen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Stick to your Guns Label:Century Media
Jeff Loomis – Zero Order Phase

Jeff Loomis - Zero Order PhaseHet is momenteel wat stil rond de Amerikaanse metalband Nevermore. Het...

Primal Scream – Beautiful Future

Primal Scream - Beautiful Future Hoewel ze het er zondermeer aardig van af brachten, leek de ideeënbus na...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT