RECENSIE: Venomous Concept - Poisoned Apple

Venomous Concept – Poisoned Apple
recensie cijfer 2008-04-24 Met gitarist Shane Embury en drummer Danny Herrera uit de death metalband Napalm Death en met zanger Kevin Sharp en bassist Danny Lilker uit de extreme metalband Brutal Truth werd het album Poisoned Apple gevuld. Het viertal gaat samen onder de naam Venomous Concept en maakt een combinatie van hardcore punk en harde metal riffs - crustcore.

Slechts vier jaar geleden kwam het debuut uit van de 19-jarige groep. Dit destijds met hulp van Buzz Osbourne (The Melvins) en alleskunner Mike Patton. Op de nieuwe zeventien nummers moet de groep het echter doen zonder de twee. Dit aangezien Osbourne andere verplichtingen had tijdens het opnameproces – maar heeft wel beloofd om deel te nemen aan de komende optredens. Opvallend is dat de band echter nog maar één optreden erop heeft zitten, dit in 2005.

Wanneer er zo speciaal gedaan wordt over een band verwacht je veel van Poisoned Apple. Schrikbarend en opvallend is de muziek op de plaat alleen totaal niet te noemen, rommelig worden de nummers gebracht die ook na meerdere luisterbeurten geen groot mysterie kunnen verklaren.

Venomous Concept blijkt een groep die het vooral van hun interessante line-up moeten hebben. De muziek is namelijk niet enorm vernieuwend en weten genregenoten veel beter te maken.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Venomous Concept Label:Century Media
Downstairs – Oh Father

Downstairs - Oh Father Downstairs heeft zichzelf in eigen land al ontwikkeld tot een band van...

Elvira Madigan – Regent Sie

Elvira Madigan - Regent Sie Midden 19e eeuw was Elvira Madigan een bekende koorddanseres uit Denemarken....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT