RECENSIE: Harrison Dean - Living On Cruise Control

Dean
recensie cijfer 2024-06-09 “Cruise control never too hard and never too slow on cruise control” zingt Koen Denekamp, zanger en songwriter van de countryband Harrison Dean bij de start van het eerste nummer van de plaat.
Living On Cruise Control is het eerste volwaardige album, dat voorafgegaan werd gegaan door een EP en enkele singles. Verwacht lekker in het gehoor liggende en pakkende commerciële countrysongs,
meerstemmige koortjes, een swingend tempo, scheurende countrygitaren en een warme aangename heldere stem.

Op de albumhoes zien we een auto op de cruise control, rijdend naar Monument Valley. De muziek past helemaal in deze setting en sfeer. Al luisterend denk je aan de Amerikaanse bars waar veel live muziek wordt gespeeld achter kippengaas. Dit gevoel weet Harridon Dean op te roepen, waarbij er op deze plaat ook een aantal rustpunten zijn zoals in ‘Floatin’ Down The Stream’, maar ook in dat nummer gaat het tempo al weer ongemerkt naar de ingestelde cruise control snelheid. Deze cruise snelheid staat op 125 BPM. Zoals de band al aangaf, is dit het ideale tempo om mee te swingen of in je stoel te luisteren, waarbij je in beweging wil komen omdat de muziek je raakt. In ‘Better Off Alone’ en in ‘Keep On Runnin’ gaat het tempo nog wat hoger naar bijna 130 BPM. Toch mis je nog een ballad om echt te horen hoe de stem van Koen in dat tempo zal overkomen. De cruise control brengt je op die manier veilig langs negen nummers zonder een echte uitschieter.

Na beluisteren blijft staan dat Living On Cruise Control mooie, verzorgde country (rock) biedt die glad is en gewoonweg lekker weg luistert door de prima stem van de zanger Koen. Er zijn in Nederland best veel americana festivals en je gaat Harrisonn Dean daar vast een keer tegen komen, want dit is een plaat die het live met bier en zweet het best tot zijn recht komt.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Harrison Dean Label:Eigen Beheer
Cover Deecracks - 20 Years. A Frantic Effort

Deecracks - 20 Years. A Frantic Effort Deecracks is een punkrocktrio uit Klagenfurt, Oostenrijk met een voorliefde...

Alma

Habitants - Alma The Gathering oprichter René Rutten vormt samen met zangeres Anne van Den...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT