RECENSIE: Wonders - Beyond The Mirage

Wonders
recensie cijfer 2024-01-24 De heren van Wonders houden graag de vaart er in. In 2022 werden we ‘verblijd’ met het debuut van deze vijf Italiaanse heren. Veel is er op Beyond The Mirage dan ook niet veranderd binnen de powermetal van Marco Pastorino (zang), Pietro Lunesu (gitaar), Bob Katsionis (keyboards), Luca Negro (bas) en Giorgio Lunesu(drums).

Elf nogal voorspelbare powermetalsongs denderen langs alsof de duvel ze op de hielen zit. Zoals uw recensent in eerdere recensies al eens opmerkte is de zang van Marco Pastorino, die in vele projecten te horen is, een geval apart. De man kan zonder meer geweldig zingen, maar zeer regelmatig begint hij zichzelf compleet te overschreeuwen en dan klinkt het alsof zijn keel stevig wordt dichtgeknepen. Aangezien de beste man in ongeveer elk nummer dit ‘trucje’ herhaalt is ook Beyond The Mirage bijna totaal onluisterbaar geworden. Het is niet zo erg als op het debuut, maar fijn is het nog steeds niet.

Los van het feit dat de tien songs (inclusief een zogenaamde CD only bonustrack ook niet de meest inventieve powermetal bevatten kunnen we ook hier spreken van een gemiste kans. De songs hobbelen beurtelings in razend- of midtempo langs, maar laten in geen enkel geval een onuitwisbare indruk achter. Na zeven songs duikt dan met ‘All My Dreams’ de powerballad op. Geheel volgens het boekje weer natuurlijk, maar een alleszins acceptabele song. Het voordeel van een ballad is dat Pastorino hier geen gekke fratsen uithaalt. Het intens furieuze ‘The Time Of Your Life’ sluit het album denderend af waarna de bonustrack ‘Come On’ nog volgt. Het nut van dit soort bonustracks ontgaat ons volledig.

Ook Beyond The Mirage zal geen potten gaan breken. Het is een vrij middelmatig album dat ook nog eens door de zang om zeep wordt geholpen. Ongetwijfeld zullen de heren snel met een volgend album op de proppen komen. Van ons mogen ze, maar zolang het op deze manier gaat worden we er niet vrolijk van.
Recensent:Jan Didden Artiest:Wonders Label:Limb Music
Cover Prydain - The Gates Of Aramore

Prydain - The Gates Of Aramore Prydain is een project van gitarist Austin Dixon, voormalig gitarist van...

Cover Alwaid - Twelve Daemons

Alwaid - Twelve Daemons Net zoals oude kaas, goede port of een lekkere Whisky, het moet rijpen eer je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT