RECENSIE: Nordgarden - All We Need

Nordgarden
recensie cijfer 2023-09-19 De Noorse singer-songwriter Terje Nordgarden is een artiest die al jaren meegaat, maar bij wie zijn carrière voornamelijk voortkabbelt. Dat geldt ook voor de muziek van de in 1979 geboren artiest. Op All We Need het nieuwste album kabbelt het te vaak gezapig voort. Volgens de overlevering is Nordgarden muziek gaan maken omdat hij op zijn veertiende gegrepen werd door de muziek van Bruce Springsteen tijdens een concert van The Boss. Het is daarom dat we op All We Need een muziekstijl horen die ergens tussen Americana en klassieke pop in ligt, maar helaas krijgen we nooit echt het vurige dat de muziek van The boss zo aantrekkelijk maakt te horen. Zelf zegt Nordgarden ook nog eens geïnspireerd te zijn geraakt door Wilco, The Band, Ryan Adams, Tom Petty, Coldplay en Bon Iver.

All We Need, het negende album van Nordgarden, begint te kabbelen met een paar songs die amper een rimpeling teweeg brengen. Mooi uitgevoerd en geproduceerd (Bjarne Stensli) zijn songs als ‘Together’, ‘When Something’s Undone’ en ‘Only You’ zeer zeker, maar het komt behoorlijk bedaagd over, waarbij overigens bij de eerstgenoemde song The Beatles telkens in gedachten komen.

Bij de vierde track ‘All We Need’ begint de plaat dan eindelijke een beetje te leven met een, weliswaar veilig, maar meezingbaar liefdesliedje dat we ook zomaar aan Coldplay hadden kunnen toeschrijven. Als daarna met ‘Riptide’ ook nog eens het tempo lekker omhoog gaat beginnen we zelfs een heel klein beetje op te veren. Zou het dan toch nog helemaal goed komen? Helemaal, willen we niet zeggen, maar ‘Last Breath’ (Hallo, Coldplay) en vooral het indiefolknummer ‘Imafy’ (hallo, Bon Iver) zijn goed te pruimen. Dat Nordgarden bij de afsluiter ‘River Of Dreams’ wel heel opzichtig leentjebuur heeft gespeeld bij ‘In The Ghetto’ (u weet wel van wie) is dan weer een kleine afknapper.

All We Need is een plaat die voor de helft gevuld is met sterke nummers en voor de helft met wat meer alledaagse tracks die lekker op de achtergrond meehobbelen. Muziek voor bij een romantisch avondje met je vriendin zonder dat het stoort, al begrijpen we dondersgoed dat dit een dodelijke kwalificatie is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Nordgarden Label:Integral
Cover Dario Falco & Bruno Galeone - D'Accordo

Dario Falco & Bruno Galeone - D'AccordoWie denkt dat accordeonmuziek saai is, zal toch eens naar het album...

Cover Black Bottle Riot - That`s Amore

Black Bottle Riot - That`s Amore Black Bottle Riot is een rockband uit Nijmegen die het vooral zoekt in oude...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT