RECENSIE: Through The Void - Life Is Cancelled

LIC
recensie cijfer 2023-03-29 Het barst van de metalbands in België en ook Through The Void komt er vandaan. Dit drietal houdt zich voor de verandering bezig met nu-metal, een muzieksoort die je eigenlijk niet zo snel zou verwachten in België. Op hun tweede EP Life Is Cancelled laten ze een ontembare energie horen. In amper een kwartier weten ze dit goed over te brengen. De vier drukke songs worden zeer strak uitgevoerd, waardoor het bijna machinaal klinkt.

Wat Through The Void onderscheidt van de Amerikaanse genregenoten als Linkin Park en Slipknot is dat het allemaal net wat minder voorspelbaar klinkt, wat voor een groot deel ook komt door het feit dat brulboei Chakib Zanouny afwisselend rapt, screamed en zingt, waarbij de clean gezongen stukjes gelukkig niet verzanden in te lieflijk emo-gewauwel. Het refreintje in ‘Enter’ zit wat dat betreft op het randje, maar door het lekkere zware riffwerk komt Through The Void ermee weg. Daarnaast is zijn pittige scream lekker hardcore-achtig, waardoor zoetsappigheid vanzelfsprekend wegblijft.

Het afsluitende ‘Believe’ is een mooi voorbeeld van die afwisseling; vette metalriffs, een intense schreeuw en melodieuze koortjes smelten samen tot een monstertrack. Maar ook goed gedaan is de opener ‘Denied’ dat een industrial nummer lijkt te beloven, maar ineens overgaat in een stukje felle hardcore, gevolgd door een Linkin Park-achtig koortje. En dat alles binnen een paar minuten.
De meest in het oor springende track is ‘Answer’ dat door de rap, afgewisseld met een sterk refrein bijna toegankelijk is te noemen. Maar om dat te logenstraffen brult Chakinb de longen uit zijn lijf. Lekker apart hierbij is het ‘windgeluid’ dat de heren uit de instrumenten toveren.

Of er nog echt een grote markt is voor nu-metal valt te over te redetwisten. Wat dat betreft komt Through The Void misschien wel wat te laat, maar verstokte liefhebbers van het genre kunnen niet om Life Is Cancelled heen. Prima EP!
Recensent:Jan Didden Artiest:Through The Void Label:Eigen Beheer
Cover Even Flow - Mediterraneo

Even Flow - MediterraneoHet Italiaanse Even Flow is eind jaren negentig opgericht door de broers...

Cover Infantry - Terminal Society

Infantry - Terminal Society Er is een tijd geweest dat Nederlandse deathmetal bands voorop liepen in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT