RECENSIE: Dave Forestfield & Ville Lehtovaara - Teleport Operation

Forestfield
recensie cijfer 2022-11-06 Voor ondergetekende totaal onbekend, deze twee Finse muzikanten die besloten de krachten te bundelen en onder de naam Dave Forestfield & Ville Lehtovaara een plaat op te nemen. Maar wie zijn nu deze twee heren?

Dave Forestfield heet eigenlijk Tatu Metsäpelto en vond het blijkbaar beter om onder een wat makkelijker bekkende naam te werken. De man is singer-songwriter en producer en heeft al negen soloalbums op zijn naam staan, waarin hij zijn inspiratie vooral zoekt in blues, gospel en rock.
Ville Lehtovaara werkt wel gewoon onder zijn eigen naam, is drummer van beroep en is veel in de jazzhoek te vinden. Hij doet echter ook regelmatig productiewerk en is een veelgevraagd sessiemuzikant.

Op Teleport Operation is het leeuwendeel geschreven door Forestfield, maar Lehtovaara heeft ook de hand in drie songs en duidelijk is dat Lehtovaara met zijn swingende percussie een groot stempel drukt op de muziek van de twee mannen. Door het licht jazzy blueskarakter van de muziek en de koffiebruine stem van Forestfield doet het project soms best wel wat denken aan ons eigen Lone project van voormalig Alquin leden Michel van Dijk en Ferdinand Bakker. Vooral in de lazy shuffle ‘Bright Day Comin’ ga je bijna denken dat Lone hier achter zit. Alleen beklijft dit wat minder.

Vaak heeft de muziek een swingend en enigszins repetitief karakter, waardoor het lijkt of veel van de songs eindeloos lang duren. Vooral bij ‘Diddy Wa Diddy’ (gebaseerd op een traditional), ‘Big Wheels Are Rollin Again’ en ‘Indescribable’ komt dit sterk naar voren. Daardoor kabbelt het soms wat te veel. Iets meer opveren doen we bij ‘Circle ‘Round The Sun’, waarin Forestfield zijn gitaar wat vaker laat gieren en er ook wat meer met de tempo’s gespeeld wordt. Ook ‘Come As You Are’(geen cover) valt wat meer op door het gebruik van een tuba en accordeon. Echter te vaak glijden de songs voorbij voor je er erg in hebt, maar aan de andere kant is Teleport Operation ook wel een lekker laidback album om even lekker bij te relaxen en te ontsnappen aan onze gehaaste wereld.
Recensent:Jan Didden Artiest:Dave Forestfield & Ville... Label:Xango Music
Cover Širom - The Liquified Of Simplicity

Širom - The Liquified Of SimplicityOoit een reis door de magische muziekwereld van Slovenië willen maken? Zo ja,...

Cover Glenn Jones - Vade Mecum

Glenn Jones - Vade Mecum De Amerikaanse gitarist Glenn Jones is vooral bekend alsmede oprichter van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT