RECENSIE: Daniele Mazza - Immortals

Mazza
recensie cijfer 2022-02-03 Daniele Mazza kennen we vooral als toetsenist van de Italiaanse symfonische metalband Ancient Bards. Met die band maakte hij al vier albums vol bombast en nu vond Mazza het tijd worden om eens aan een soloalbum te beginnen. Het is een zogenaamde filmscore geworden, alleen de film is nog niet gemaakt. De muziek van de bekende filmmuziekschrijver Hans Zimmer indachtig begon Mazza vol goede moed aan Immortals.

Om een beetje te duiden waar Daniele Mazza mee bezig is: luister naar een willekeurige Ancient Bards plaat en knip alle keyboardpartijen eruit. Voeg aan die keyboardstukken volop orkestraties en koorzang in vele lagen toe en hoppa daar is Immortals geboren. Wanneer je je ogen dichtdoet zie je filmbeelden voor je van oneindige ruigten, met middeleeuwse strijders op paarden. In dat opzicht is Mazza meer dan geslaagd in zijn opzet. Maar, je moet dus wel in de juiste stemming zijn om dit soort bombast te kunnen waarderen, maar het heeft zeker wat. Net als je op het punt komt dat het allemaal wat te veel lijkt te worden na al die strijdlustige romantiek in de vorm van ‘In The Heart Of The Battle’ en Tayko’s Secret Force’, komt Sara Squadrani (zangeres van Ancient Bards) opdraven om haar stem te lenen aan ‘Time To Go’. Haar glasheldere stem en het semi klassieke karakter van deze track doet het enigszins overhellen naar de Sarah Brightman kant. Dat het nummer nog eens langskomt in een instrumentale versie en een zogenaamde pianoversie voegt niet bijster veel toe.

Dat Mazza bijna alles in zijn eentje doet, met wat gitaarwerk van Claudio Pietronik (ook van Ancient Bards) en zang van Chiara Di Mare als toevoeging aan de koren, is bijzonder knap. Fans van Ancient Bards moeten eerst even luisteren voor ze tot aanschaf over gaan, maar het is wel de moeite waard.
Recensent:Jan Didden Artiest:Daniele Mazza Label:Limb Music
Cover SandStone - Epsilon Sky

SandStone - Epsilon Sky Sandstone uit Ierland heeft er maar liefst acht jaar over gedaan om met een...

Cover Firewölfe - Conquer All Fear

Firewölfe - Conquer All Fear Powermetal uit de Verenigde Staten heeft als voordeel dat het wat minder...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT