RECENSIE: La Nausée - Battering Ram

Nausee
recensie cijfer 2021-11-08 Een stormram, het is inderdaad de juiste omschrijving van de muziek op de eerste EP van La Nausée, een sludgemetalproject uit België. Een band kunnen we La Nausée niet echt noemen, want het is voornamelijk een project van Jelle de Bock, die ongeveer alles inspeelt. De mix van Stef Exelmans zorgt voor een lekker vet geluid, wat dit soort muziek ten goede komt. De duistere, wat cryptische, teksten geven blijk van een misantropisch wereldbeeld. Geknipt voor dit soort muziek; La Nausée is niet voor niets Frans voor ‘de Walging’.

De agressieve en vrij snelle sludgemetal op Battering Ram heeft iets industrials, wat misschien ook wel komt door de sterk vervormde stem van Jelle de Bock. De vijf tracks klokken nog net geen kwartiertje en staan bol van de tempowisselingen, strakke riffs en breakdowns. Het zompige ‘Like Coin’ kent een furieus tussenstuk, waarna ‘Controlled’ daar nog een stapje over heen gaat. Het hierna volgende ‘Lighted By A Torche’ begint met een militant ritme, waarna ook hier weer de zompige ritmes binnen komen denderen. ‘Mass Drown’ is dan vervolgens weer snel, met ook hier weer de kenmerkende tempowisselingen, net zoals bij ‘Split’ dat dan weer met een wat meer dreinend tempo begint.

Omdat de EP maar een kwartier duurt is het goed te doen om hier naar te luisteren. Een heel album van La Nausée lijkt nu nog wel te veel van het goede. Daarvoor is de muziek nog lang niet onderscheidend genoeg en pakken wel liever nog eens de grote namen uit de sludgemetal er bij. Battering Ram is in ieder geval een eerste aanzet tot misschien wel veel moois.
Recensent:Jan Didden Artiest:La Nausée Label:Spectral Hound Records
Cover Ethan Gold - Earth City 1: The Longing

Ethan Gold - Earth City 1: The LongingDe Amerikaanse singer-songwriter Ethan Gold is een bijzondere. Niet lang...

Cover Metalwings - A Whole New Land

Metalwings - A Whole New Land Ongeveer tweeëneenhalf jaar geleden hoorden we voor het eerst van Metalwings...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT