RECENSIE: Marble Waves - Marble Waves

Marble Waves
recensie cijfer 2021-05-11 Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen, zo ook met de EP van Marble Waves. De band stuurt een zelfgeschreven ansichtkaart met een afbeelding van de albumcover mee. Niet alleen een alleraardigst idee; het zorgt direct voor positieve aandacht. Het is niet alleen het artwork van Lynn Gommans dat het hier de aandacht trekt. De band, bestaande uit zangeres Eveline Armina Haverlag, gitarist Frank Geerlings, bassiste Amé Staal en drummer Rutger Louwerse, weet op hun eerste mini-album Marble Waves ook nog eens een mooie mix van americana, folk en indiepop neer te zetten. Gezien de onderliggende titel stellen ze zelf voor: ”Fly away in pointless dreams” .

In naam lijkt het een band vol met tegenstrijdigheden te zijn, maar het verhaal is dat Havelag erg worstelde met het feit dat het harde werken aan haar muziek niet veel opleverde. Het is ook de opzet geweest van deze EP om die strijd te beschrijven. Dat komt vooral naar voren op ‘Caught In A Current’, waar zij zingt “Struggling means drowning/In this moving marble sea/…/So fighting is futile/You can’t swim in a marble sea” . Hoe dan ook: na drie jaar van componeren en teksten schrijven zijn er in ieder geval zes nummers waar de band tevreden over is.

Het album brengt met meerstemmige zang kleine folkliedjes tot leven. Normaliter is het schrijversduo Haverlag/Geerlings aan zet, al is ‘Moon And Mars’ ontstaan na het uitwerken van verschillende ritmes tijdens een jamsessie. Het is niet voor niets het middelpunt van de EP: het zorgt voor een stukje opwinding te midden van zorgvuldig uitgewerkte nummers die het album overheersen. Vooral het ritmische ‘Through The Dark’; het stemmige ‘Extra Ordinary’ en de afsluitende ballade ‘Stay With Me’, klinken erg radiovriendelijk (lees: op het randje van saai). Dan is ‘Tipsy’, met de drums en plukkende gitaar tegen elkaars ritme in, wat gedurfder.

Haverlag is naast zangeres ook de regisseur van de videoclips van de band. Je merkt aan alles dat zij heel graag haar harde werken beloond ziet. Dat het geheel er goed en verzorgd uitziet berust dan ook niet op toeval. Het is daarom jammer dat de eerste beluistering van Marble Waves iets tegenvalt. De potentie is er. Het talent is er. Nu nog wat avontuur; dan komt de positieve aandacht vanzelf.
Recensent:Hendrik Goos Artiest:Marble Waves Label:Eigen Beheer
Cover Chuck Johnson - The Cinder Grove

Chuck Johnson - The Cinder Grove Chuck Johnson en zijn partner Marielle Jakobsons hadden een droom. Het...

Django

Django Django - Glowing In The Dark In 2012 schoten de Schotten van Django Django gelijk vol in de roos. Met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT