RECENSIE: Minotaurus - Victims Of The Underworld

Minotaurus
recensie cijfer 2020-03-07 Joepie, de nieuwste Minotaurus is uit en aan uw recensent de eer om er iets over te zeggen. Wie de recensies van ondergetekende over de vorige twee albums van het Duitse zestal heeft gelezen weet dat de band een mix maakt van niet opzienbarende powermetal en folkmetal, en dat het vooral schort aan de zang die wordt verzorgd door Oliver Klump en ene Clarissa Hobeck, die sinds Insolubilis achter de microfoon mag plaats nemen.

De zesde plaat Victims Of The Underworld gaat door waar het op Insolubilis is gebleven. Ook nu dus weer folkmetal die nog wel redelijk klinkt, maar die grondig wordt verpest door het valse gebrom en gekraak van Oliver Klump. Dat daarbij Clarissa Hobeck ook niet altijd even toonvast is, maakt het niet veel beter, maar haar geluid is wel goed voor de afwisseling. Zo kunnen we de drie kwartier in ieder geval nog wel uithouden, al zitten na de eerste noten van ‘Victims Of The Underworld’ je tenen al volledig vast in je schoenen, vooral wanneer Klump zijn waffel open trekt. Het best wel redelijke, vintage metalliedje wordt hier volledig de nek omgedraaid en ook Hobeck kraakt de ene na de ander valse noot. Waarschijnlijk lag de producer nog zijn roes uit te slapen toen dit nummer werd opgenomen.

Ook in ‘Immortality’ zorgt de zang voor onprettige momenten, maar is het niet zo erg als in de eerste track. Gaandeweg het album lijkt het iets te verbeteren, of misschien is het wel omdat je er aan went, maar leuk wordt het nooit. Ook al omdat de folkmetalliedjes, die natuurlijk over allerlei mythen en sagen gaan, nergens de grauwe middenmoot ontstijgen.

Opvallende tracks horen we helemaal niet of het moet ‘Born From Roots’ zijn waarin Clarissa een flinke hoofdrol opeist, maar zodra Klump het woordje “born” als een soort achtergrondzang in de microfoon spuugt heb je echt het idee dat hij zijn kater aan het wegbraken is. Het Iron Maiden-achtige begin van ‘Thor I’m Asking You’ is ook nog wel te pruimen en In ’Raven’s Fate’ houdt Klump wijselijk zijn mond en mag Hobeck even haar gang gaan. Hoewel zij dus niet de allerbeste zangeres is, is dit een ware verademing. Daarna is het tot het einde weer huilen met de pet op.

Of het ooit nog goed komt met Minotaurus? Waarschijnlijk niet, daarvoor is ook Victims Of The Underworld weer te simpel. De eenvoudige metalliedjes en vooral de slechte zang zorgen er voor dat het geen genot is om dit album uit te zitten.
Recensent:Jan Didden Artiest:Minotaurus Label:Limb Music
Cover Mariecke Borger - Bright Sky

Mariecke Borger - Bright Sky Mariecke Borger is een singer-songwriter uit Nederland die een mix brengt...

Cover Temple Renegade - The All Is One

Temple Renegade - The All Is One Temple Renegade is een Nederlandse progressieve metalband die in 2014 is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT