RECENSIE: Dynamite Blues Band - Medicine

DBB
recensie cijfer 2020-01-04 De Dynamite Blues Band is een Nederlandse bluesband die al redelijk een naam heeft weten op te bouwen. De groep won de Dutch Blues Challenge en veroverde de derde plek op de European Blues Challenge. Muziek is vanzelfsprekend geen competitie, maar op hun derde album laten de heren van de Dynamite Blues Band horen dat het geen wonder is dat ze bij de juryleden hoge ogen hebben gegooid. Deze swingende blues staat als een huis.

Medicine is de naam van de derde langspeler. Op deze plaat mixt de Dynamite Blues Band verschillende blues stijlen door elkaar heen. Swingende rock 'n roll voert de boventoon. Bijvoorbeeld in het stampende 'Medicine' dat zo een Dr. Feelgood nummer had kunnen zijn. Het nummer moet het hebben van opzwepende gitaar en mondharmonicaspel. Ook swingend is 'Misery Train'. Elektrische Chicago blues wordt gecombineerd met een rauw punkgevoel. Dit liedje leunt tevens zwaar op de mondharmonica, maar dan op dezelfde punkwijze als waar Tiny Legs Tim zich in bedreven heeft. De Dynamite Blues Band laat horen goed een swingend blues ritme te kunnen spelen.

Volgens het begeleidend schrijven bouwt de groep een fanbase op vanwege de energieke optredens. Terwijl je luistert naar Medicine vergt dat weinig verbeeldingsvermogen. Dit is een steengoede, swingende blues plaat die al kanten op swingt. Als de heren hun muziek dan toch even langzaam laten uitrollen dan klinkt dat nog fantastischer. Neem bijvoorbeeld 'Pull The Trigger'. Hier geen harde trap op het gaspedaal, maar een lekker loom ritme waar de gitaarsolo langzaam kan janken en de zanger een ontzettend goede stem blijkt te hebben. De Dynamite Blues Band is dit jaar al geboekt voor het Moulin Blues festival. Ongetwijfeld komt daar nog veel moois bij voor de heren.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Dynamite Blues Band Label:Sonic Rendezvous
Cover Lacuna Coil - Black Anima

Lacuna Coil - Black AnimaFinland heeft Nightwish, Nederland heeft Within Temptation en Italie heeft...

Cover Wooden Soldiers - Wooden Soldiers

Wooden Soldiers - Wooden Soldiers Je kunt het zekere voor het onzekere nemen en niets aan het toeval overlaten....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT