RECENSIE: The Juke Joints - 35 Years Of Rock Rollin Blues

Juke Joints
recensie cijfer 2018-07-20 Er is in ons land vrijwel geen podium meer te vinden waar de Juke Joints niet heeft gespeeld. Maar liefst 35 jaar lang trekken deze ‘Masters Of Rock Rollin’ Blues’ door Nederland, en ver daarbuiten, met hun opzwepende mix van allerlei rootsverwante muziekstijlen. Het Zeeuwse kwartet kan zich beroepen op een nog altijd sterk groeiende achterban, waarbij overigens het succes van het door hen georganiseerde Kwadendamme Bluesfestival niet onvermeld mag blijven. Onlangs vond de 26e editie van het festival plaats en bezochten zo’n 1200 bezoekers het kleine dorp in Zeeland, om te genieten van een ijzersterke line-up met artiesten uit binnen- en buitenland. Regelmatig worden de vele contacten aangewend om een muzikale samenwerking aan te gaan. Zo werd, naast een opnamesessie met Willie Foster in de beroemde Sun Studios, enkele jaren geleden een studio in Chicago geboekt en met behulp van Ronnie Baker Brooks, Ana Popovic en, de onlangs overleden, Eddy ‘The Chief’ Clearwate,r een en ander voor het album Going To Chicago! vastgelegd. Met Clearwater werden diverse liveshows gedaan en zelfs Jan Akkerman greep de kans om enkele keren samen te spleen, met beide handen aan.

Vorig jaar november vormde podium De Piek in Vlissingen de plaats waar het jubileumfeestje gevierd zou worden. De aanwezigheid van filmapparatuur duidde er al op dat de avond mogelijk ook in beeld terug bekeken kon worden. Het vermoeden bleek te kloppen en daarom valt er nu te genieten van Live, 35 Years Of Rock Rollin’ Blues in zowel beeld als geluid.

Met een luide ”Are You Ready???” trappen de Juke Joints hun eigen feestje af. De fans weten dan al wat er gaat gebeuren: ”De zaal gaat op z’n kop”, een veelgehoorde bekende uitstpraak van de band. Alles staat deze avond in het teken van het wilde harmonicawerk van Sonnyboy, een ronkend gitaargeluid van Michel, de pompende bastonen van Derk en de enthousiaste vocale uithalen van zanger/drummer Peter. In een wildemansrit bestaande uit dertien tracks denderen eigen composities voorbij als het hevige ‘Hold On’, het intense ‘Nataly’ of het met die prachtige Zeeuwse Zydeco uitgevoerde ‘Don’t Give It Up’. Ook wordt er aandacht besteed aan klassiekers als ‘Bullfrog Blues’ dat al bijna negentig jaar oud is, en ‘Out On The Western Plain’, geschreven door Rory Gallagher, die van grote invloed is geweest op het geluid van de Juke Joints. In het van The Nighthawks afkomstige ‘Back Stabbing Woman’ gaan bijna negen minuten lang nog even alle remmen los. Wanneer vervolgens wordt afgesloten met een ruige versie van ‘My Baby’ zijn de Juke Joints er wederom in geslaagd om de zaal op zijn kop te krijgen.

35 Years Of Rock Rollin’ Blues is een goed moment om even bij stil te staan, maar ook weer niet te lang, want deze ‘Masters Of Rock Rollin’ Blues’ zijn zoals blijkt uit deze liveregistratie, nog lang niet uitgeraasd.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:The Juke Joints Label:Continental Record Services
Cover Slavery Farm - Reborn

Slavery Farm - Reborn “Raindrops turned into acid, clearing the view on our fucked up society. We...

Cover Demi Knight - Budapest

Demi Knight - Budapest Demi Knight schopte het tot de halve finale van De Beste Singer-Songwriter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT