RECENSIE: PennyLeen - Still Waters Savage Waves

PennyLeen
recensie cijfer 2018-05-23 Dat PennyLeen Krebbers iets in de muziek zou gaan doen stond al vast vanaf het moment dat zij kon lopen. De liefde voor muziek werd door haar vader en moeder dan ook als het ware met de spreekwoordelijke paplepel ingegeven. Al op jonge leeftijd werd zij een bekende gaste in het funk-, soul- en jazzcircuit en werkte samen met artiesten als Hans Dulfer, Rosa King, de Britse zanger/gitarist Sean Webster, jazz- en funktrombonist Fred Wesley en de van Venice bekende vocalist Marky Lennon. Tegenwoordig is PennyLeen een allround muzikante die bovendien heeft bewezen als singer-songwriter eveneens goed uit de voeten te kunnen.

Onlangs ging haar nieuwe album Still Waters Savage Waves live in première tijdens een officiële releaseparty in de Luxor Live te Arnhem. Zij zag zich daar op het podium omringd door een enorm aantal muzikanten. Niet vreemd aangezien zij zich in de studio voor dit album eveneens liet begeleiden door een enorme hoeveelheid muzikanten. Maar liefst 35 gasten leverden een bijdrage. Naast die bovengenoemde Lennon, die met haar te horen is in het subliem gezongen duet ‘Help Me’, zijn onder meer de van BLÖF bekende bassist Peter Slager, cellist Jonas Pap uit de band van Wende Snijders, vocaliste Cindy Oudshoorn en percussionist Jeroen de Rijk, bekend va bijdragen aan de muziek van Michael Jackson en David Guetta, te horen op dit tweede album van PennyLeen.

Bijna zeven jaar heeft de opvolger van No Hesitation op zich laten wachten. Er is in de tussentijd dan ook veel gebeurt in het leven van de muzikante. Zo wilde ze volledig van het moederschap genieten maar is op een zeker moment toch weer gaan schrijven omdat ze barstensvol ideeën zat. Daarnaast wilde ze het ook nog eens helemaal op haar eigen manier doen zonder zich te hoeven haasten. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan het opnemen in de studio waarbij alle invloeden samen zijn gekomen. Ze bleek het allemaal al grotendeels al bedacht te hebben. Er moest soul, jazz en blues in en naast Americana nog veel andere stijlen. Met haar vocale bereik en rauw doorleefde maar ook zoetgevooisde klanken blijkt zij zich in ieder genre comfortabel te voelen. Het gevaar voor een ietwat onsamenhangend geheel zou normaal gesproken op de loer liggen, zeker gezien het feit dat er veel verschillende songwriters hebben meegewerkt, maar dankzij een zeer ervaren producer, voor dit album is dat Gabriël Peeters die o.a. met Normaal, JW Roy, Ramses Shaffy en Bradley’s Circus werkte, is hier absoluut geen sprake van.

Ondanks het door anderen aangeleverde materiaal is het een heel persoonlijke verzameling van liedjes geworden, is de zangeres heel dicht bij zichzelf gebleven en heeft zij zich de liedjes eigen gemaakt. De grote inbreng van anderen is puur op basis van hun muzikale kwaliteiten. Iedere muzikant speelt in dienst van die liedjes. Na het grote succes van de crowdfunding, een inzamelingsactie waarmee de totstandkoming van Still Waters Savage Waves gerealiseerd kon worden, was PennyLeen zo blij dat zij besloot om er nog iets extra’s aan toe te voegen. Speciaal als dank voor de fans die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt werd naast de twaalf opgenomen liedjes op het laatste moment nog een bonustrack toegevoegd. Het is een prachtige toegift geworden met de toepasselijke titel ‘Gratitude’. Dat de sympathieke zangeres haar fanschare gaat uitbreiden met deze fijne release staat onomstotelijk vast. Nu maar hopen dat het vervolg niet nog eens zo lang op zich laat wachten.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:PennyLeen Label:Kroese Records
Cover Joe Satriani - What Happens Next

Joe Satriani - What Happens Next Joe Satriani . Een muzikant, een gitarist maar bovenal een artiest die het...

Cover The Reverend Shawn Amos - The Reverend Shawn Amos Breaks It Down

The Reverend Shawn Amos - The Reverend Shawn Amos Breaks It Down In 2016 ging Leonard Cohen`s You Want It Darker , er met de koppositie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT