Kabinet wil doorverkoop kaarten niet aanpakken

Door Marz667 op 18 maart 2010 - 17:54 Het kabinet ziet weinig in een plan van CDA en SP om de handel in toegangskaarten voor concerten en andere evenementen te verbieden. Dat heeft minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) donderdag gezegd.

Van der Hoeven vindt een verbod op doorverkoop 'niet de goede aanpak', omdat controle erop te veel geld zou kosten. Zij vindt dat organisatoren zelf maatregelen moeten nemen om doorverkoop tegen te gaan, bijvoorbeeld door kaarten op naam te verkopen.

Een andere mogelijkheid is dat kaarten pas kort voor het evenement worden verstuurd. "Zo wordt het lastig om op grote schaal kaarten door te verkopen", stelde Van der Hoeven tijdens een Kamerdebat over het voorstel om het doorverkopen van kaarten te verbieden.

De indieners van het plan, de fracties van CDA en SP in de Tweede Kamer, willen dat toegangskaarten niet meer tegen woekerprijzen mogen worden doorverkocht, zoals nu vaak gebeurt bij populaire concerten en festivals zoals Lowlands.

Doorverkoop mag alleen nog tegen maximaal 110 procent van de oorspronkelijke prijs.

De mening van het kabinet is niet doorslaggevend. Omdat het om een wetsvoorstel gaat dat is ingediend door Kamerleden, geeft het kabinet alleen advies. Volgende week moet blijken of een meerderheid van de Tweede Kamer het plan steunt.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



jager

KICK-OFF JÄGERLAND TOUR IN AMSTERDAMOp zaterdag 10 april aanstaande vindt de aftrap plaats van een nieuwe serie...

deftonesnews.jpg15

DEFTONES KOMT NAAR AB BRUSSEL De mannen van Deftones komen naar België. De band zal hier te zien zijn op...

REACTIES

Avatar kosterlijk
do 18 mrt 2010 18:19

kosterlijk Organisatoren nemen zelf geen maatregelen en via internet zijn de meeste kaarten al op naam. Als je concertkaarten net voor evenementen gaat versturen, hoe wil je dat met postkantoren een VVK punten gaan doen, of als er met de post iets fout gaat? Ik ben benieuwd wat de tweede kamer gaat doen...

 0
Avatar nickert
do 18 mrt 2010 18:47

nickert Levenslang op doorverkopen van kaartjes voor meer dan 110% van de prijs?

 0
Avatar Ylinde
do 18 mrt 2010 18:50

Ylinde Jammerlijk. Op het laatste moment pas versturen lijkt me niet verstandig, TNT kennende gaat dit niet goed komen...
Daarbij komt met kaarten op naam dat je ze ook niet persoonlijk kunt verkopen als je toch perongeluk niet kunt, op deze manier worden kaarten gewoon weggegooit. Je kunt ze dan ook niet kopen als kadootje voor iemand oid.
+ Bij kaarten op naam, moet er dan bij de ingang van het festival/concert ook nog ID-kaart controle plaatsvinden? alsof de rijen nu nog niet langzaam genoeg gaan met alleen de kaartjes.
Maarja, ik ben benieuwd

 0
Avatar claudje7
do 18 mrt 2010 19:02

claudje7 Hmm, ik dacht dat het kabinet was gevallen?

 0
Avatar ErikLuyten
do 18 mrt 2010 19:03

punkr TNT kennende? Volgens mij is TNT zon beetje de meest betrouwbare postbezorger ter wereld..

 0
Avatar Britt_
do 18 mrt 2010 19:14

Britt_ Niet toen mijn kaart voor Leeds in de post is kwijt geraakt dan toch, helaas.. (Ze zijn wel in nederland aangekomen, maar hier 'ergens' verdwaald'

Kaarten pas vlak van tevoren opsturen zie ik echt niet zitten.

 0
Avatar ErikLuyten
do 18 mrt 2010 19:27

punkr In de UK versturen ze kaarten ook pas 3 weken van tevoren trouwens. Werkt prima, zelfs om ze in NL te laten bezorgen

 0
Avatar kosterlijk
do 18 mrt 2010 20:31

kosterlijk 3 weken is wat anders dan een paar dagen, heb je namelijk nog lang genoeg de tijd om door te verkopen.

 0
Avatar tobyhazenberg
do 18 mrt 2010 20:35

tobyhazenberg Op naam vind ik een geweldig idee. Bibelot doet het namelijk ook zo, op de avond van concert moet je je legitimeren en dan krijg je je kaartjes.
Ennnn legitimeren kan ook snel, zit in nieuwe paspoorten, idkaarten een chip. Blieb, blieb en je bent op festival en voor de festivalorganisator weet hij exact wie er rondloopt. Geen doorverkoop, meer veiligheid en organisator weet wat zijn doelgroep is. Win, win, win...

 0
Avatar evile
do 18 mrt 2010 20:45

evile De oplossing voor doorverkoop is vrij simpel he. Als wij de muziekliefhebbers nu eens een beetje principes hadden dan kochten we die kaarten voor geen cent meer als de oorspronkelijke prijs. Dan was het zo gedaan. Maar helaas loopt er altijd ergens een idioot rond die de dubbele prijs betalen normaal vind.

 0
geen avatar
do 18 mrt 2010 20:53

mojooplichte.. Wanneer pakt de Palitiek die MOJO oplichters nu eindelijk eens aan, Ze verkopen al jaren kaarten tegen woekerprijzen op Seatwave en dmv hun zogenaamde tickettrade, schande dat dit mogelijk is, terwijl ze wel kaarten blokkeren van handelaren omdat deze de kaarten volgens hun met winst doorverkopen, ze doen zelf niets anders en nog veel erger.
Ik zeg MOJO, u is het gezwel van Nederland.

 0
Avatar KaRn
do 18 mrt 2010 21:07

KaRn punkr schreef:
TNT kennende? Volgens mij is TNT zon beetje de meest betrouwbare postbezorger ter wereld..


Nou dat valt tegen, de postbode heeft vorige week nog een pakketje (dat niet door de brievenbus pastte) door de VERKEERDE brievenbus gepropt, waardoor ik het eerst kwijt was en toen de buurman het uiteindelijk kwam brengen bleek de inhoud beschadigd te zijn.. Goede service die TNT

 0
Avatar bartjudo
do 18 mrt 2010 21:35

bartjudo XD we kennen lachen als verhoeven zelf veelste duren concertkaartjes moet betalen dan is het opeens wel belangrijk

 0
Avatar TrentRez
do 18 mrt 2010 21:50

TrentRez Tja, wie neemt mevrouw Van der Hoeven alias "het zout is op" uberhaupt nog serieus.

 0
Avatar smellycat
do 18 mrt 2010 22:06

smellycat evile schreef:
De oplossing voor doorverkoop is vrij simpel he. Als wij de muziekliefhebbers nu eens een beetje principes hadden dan kochten we die kaarten voor geen cent meer als de oorspronkelijke prijs. Dan was het zo gedaan. Maar helaas loopt er altijd ergens een idioot rond die de dubbele prijs betalen normaal vind.

Ben ik het mee eens maar dan moeten 'WIJ' muziekliefhebbers ook geen nummers/cd's meer illegaal downloaden. Want laten we eerlijk zijn, dat is wel maatschappelijk geaccepteerd maar doet de muziekindustrie eigenlijk nog veel meer schade dan dat de zwartverkopers doen...

 0
Avatar Karsibalt
do 18 mrt 2010 22:08

Karsibalt Zak in de stront mevr. Verhoeven.

 0
Avatar Discoman
do 18 mrt 2010 22:47

Discoman Ach jongens, hoe lang gaat deze discussie nog door?
Mojo en Eventim verkopen zelf hun kaarten met extra marge via Seatwave.
En die tickethandelaren doen hetzelfde en worden zwartgemaakt. Niemand verplicht je tickets duurder te kopen. Gewoon zelf een beetje surfen, dan vind je altijd de beste prijs! Vrije markteconomie, simpel toch!

 0
Avatar nickert
do 18 mrt 2010 23:04

nickert Discoman,
het probleem is juist dat mensen lui zijn, en dan kijken ze niet op een paar euro's. Die zoeken niet verder en kopen gewoon tickets, ook al zijn ze 30 euro duurder ofso..

 0
Avatar Logixx
do 18 mrt 2010 23:11

Logixx Mooi gekopieerd van NU.nl jongens.

 0
Avatar deHertog
do 18 mrt 2010 23:25

deHertog kwestie van vraag en aanbod? als niemand meer die doorverkoopkaartjes koopt dan is t zo afgelopen, niet zo zeuren

 0
Avatar BasP
do 18 mrt 2010 23:34

Wrong Logixx schreef:
Mooi gekopieerd van NU.nl jongens.


Staat niet voor niets bovenaan bron: nu.nl ;)

 0
Avatar Discoman
vr 19 mrt 2010 00:09

Discoman @nickert
Jep, heb je gelijk in. Maar dan moet ook niemand meer zeuren over die prijzen. Als je dan koopt dan is het je eigen verantwoordelijkheid.

 0
Avatar nickert
vr 19 mrt 2010 07:06

nickert Als mensen tickets 30 euro duurder kopen via een doorverkoopsite mogen ze idd niet zeuren dat 't duur is.
Of bedoelde je dat niet?

 0
Avatar Ace2000
vr 19 mrt 2010 07:25

Ace2000 Niets vrije marktecomie. Kaartjes zijn schaars en worden met geen ander doel massaal opgekocht dan om de prijs verder op te drijven. Dit tegen de algemene voorwaarden van de organisator in, overigens.

Daarbij doen sommige zwarthandelaren zich voor als officieel verkooppunt en melden ze uiteraard niet dat elders kaarten voor de oorspronkelijke prijs verkrijgbaar zijn. Met name mensen die niet gewend zijn online kaarten te kopen trappen hier in en worden eigenlijk gewoon opgelicht.

Er is niets vreemds aan om deze misleiding en kunstmatige prijsopdrijving aan te pakken.

Ik koop en verkoop zelf altijd rond kostprijs en koop nooit meer tickets dan ik nodig heb. Laten we daar samen allemaal nu eens mee beginnen.

 0
Avatar smellycat
vr 19 mrt 2010 07:39

smellycat @ace2000: kan je een heel stuk volgen maar laten we dan ook met z'n allen afspreken dat we geen 'illegale' muziek meer downloaden. Dan hoeven artiesten niet meer te verdienen aan hun tour en kunnen de kaarten weer goedkoper worden. Of ben ik dan naief ;-)
Nogmaals ik vind dat er door bezoekers van deze site erg met 2 maten gemeten wordt:
1 illegaal downloaden waardoor artiesten geld moeten verdinen op hun tour ipv hun cd verkoop is ok
2 mensen die geld verdienen op doorverkoop van concertkaarten waardoor de kaarten duur worden is niet ok

Kortom dit is weer erg Nederlands het is niet fout als ik het doe maar wel als andere het doen!

 0
Avatar smellycat
vr 19 mrt 2010 07:41

smellycat PS:
Mochten mensen inderdaad altijd netjes betalen voor officiele downloads en een cd kopen dan; chapeau voor hen en dan hebben zei recht op klagen over de ticketprijzen!

 0
geen avatar
vr 19 mrt 2010 10:42

shibaku Even iets grappigs, hoeveel mensen hier denken serieus dat wanneer we nu weer allemaal netjes de CD's zouden gaan kopen of downloaden via Itunes, dat de ticket prijzen van concerten omlaag zouden gaan? 140 voor een 3-dagen ticket pinkpop zal dan echt niet plotseling zakken naar 100 of nog lager. waarom zoude ze ook? het is bewezen dat de mensen die 140 ook wel willen betalen.

 0
Avatar Ace2000
vr 19 mrt 2010 10:59

Ace2000 De discussie over downloaden is heel erg interessant en houdt zeker verband met ticketprijzen. Niet met zwarthandel overigens, dat blijf je dan ook houden.

Overigens is downloaden van muziek in NL op dit moment legaal overigens.

Laten we het erop houden dat artiesten meer te zeggen moeten krijgen over de verspeiding van muziek en dat het huidige systeem dat kunstmatig in stand gehouden wordt door platenmaatschappijen niet meer houdbaar is. Niet voor consumenten én niet voor artiesten.

je kunt niet ontkennen dat de sommige bands (oa Artic Monkeys) toch echt ook hebben geprofiteerd van het feit dat hun uziek makkelijk via internet te verkrijgen viel.

 0
Avatar smellycat
vr 19 mrt 2010 11:21

smellycat @ACE200:
Haha je slaat hier de spijker op zijn kop... Ook de doorverkoop van tickets is momenteel in Nederland legaal ;-)
Is dus wel zeker een discussie die verband met elkaar houd. Alleen daar de meeste mensen aan 'illegaal' downloaden van muziek geld besparen en het kopen van een kaartje via de 2e hand geld kost verfoeien ze het 2e en doen ze het 1e... Dat is dus een beetje boter op je hoofd hebben.
@shibaku: Dit is iig waar mojo en de artiesten mee schermen. We moeten weer gaan touren omdat dat het momneteel een belangrijke bron van inkomsten is. En ik denk dat het ook wel klopt want het touren gebeurde vroeger gewoon ter promotie van de verkoop van Lp's en dat is nu zeker niet meer het geval.
Of Pinkpop goedkoper wordt?? Ik denk het niet want de organisator/mojo heeft inmiddels gezien dat mensen er 140 euro voor over hebben want ook bij hun is het gewoon een marktwerking. Dus een kwestie van vraag en aanbod. (en niet zoals ze zelf wel eens beweren alles in het belang van de artiest en de muziekliefhebber..

 0
Avatar Discoman
vr 19 mrt 2010 11:21

Discoman @Ace2000
Ace ik volg je helemaal. Maar je weet toch dat de grote organisatoren zelf ook hun kaarten op de doorverkoopmarkt gooien? Dus als diegene die het goede voorbeeld moeten geven, dat dan eerst doen!

Is sowieso belachelijk, ik verkoop jouw een auto maar die mag je daarna niet doorverkopen! Kom nou! Dat zou niemand doen!

 0
Avatar saskia9
vr 19 mrt 2010 11:46

saskia9 klopt. mojo houdt kaarten van lowlands en allerlei andere concerten achter en verkoopt deze voor meer via seatwave. ze doen net alsof deze tickets van particulieren afkomen maar ze komen gewoon van mojo af en de artiesten werken hieraan mee. gebeurt in het buitenland ook en daar hebben organisatoren dit ook toegegeven. kan mojo nu wel zeggen dat hun samenwerking met seatwave is beeindigd maar achter de schermen gaat het gewoon door. wele eens gehoord van livenation ticettrade en getmein. ik vind het heel wijs van van der hoeven dat zij zich niet voor mojo's karretje laat spannen zoals de indienders van de wet. het is pure onzin om de doorverkoop te verbieden. er zouden genoeg tickets beschikbaar zijn als mojo ze niet allemaal zou achterhouden. weten jullie wat de reden is dat er zo weinig tickets beschikbaar zijn bij populaire concerten. Nee? ik ook niet. maar mojo weet het wel. die houden ze achter

 0
Avatar saskia9
vr 19 mrt 2010 11:48

saskia9 er gaan ook veel kaarten naar sponsors overigens. allemaal bobo's die helemaal niet van pearl jam houden. die moeten dan weer van de tickets af. en deze belanden bij de doorverkopers. zodat ze toch nog bij fans terechtkomen. lijkt mij een gezonde situatie

 0
Avatar Haario
vr 19 mrt 2010 11:53

Haario Er is maar één oplossing: gewoon geen kaartjes meer kopen via die malafide websites...

 0
Avatar tobyhazenberg
vr 19 mrt 2010 12:03

tobyhazenberg Festivalkaartje, concertkaartje zal niet goedkoper worden als het illegaal downloaden wordt aangepakt. En ik vind dat ook los staan van het opkopen, opdrijven van de prijs en doorverkopen.
ENNN de "downloader" koopt de meeste muziek, pas onderzoek naar gedaan!

http://www.nu.nl/internet/2114236/downloaders-kopen-meer-muziek.html

 0
Avatar smellycat
vr 19 mrt 2010 12:40

smellycat tobyhazenberg schreef:
Festivalkaartje, concertkaartje zal niet goedkoper worden als het illegaal downloaden wordt aangepakt.

Klopt inderdaad en volgens mij zeg ik dat ook toch? Mijn punt is gewoon. Mojo gaat het om geld verdienen, mensen gaat het het om geld uit te sparen en de kaarthandelaars gaat het ook om geld te verdienen. Denk niet dat het zo werkt om te zeggen Mojo mag er aan verdienen, ik mag geld besparen maar de handelaars moeten we aan de hoogste boom hangen. Mijns inziens blijft dit meten met 2 maten.

 0
geen avatar
vr 19 mrt 2010 13:30

NFD Kaartjes zijn helemaal niet schaars. Het is niet dat een Lowlands binnen 2.5 seconden is uitverkocht, gaat een paar weken overheen. Als iets binnen een kwartier uitverkoopt heb je gewoon niet goed genoeg je best gedaan om een kaart te krijgen binnen dat ene kwartier.
Als een kilo biefstuk bij de supermarkt 2 euro kost ga ik toch ook niet janken dat er een wet moet komen als ik aan het eind van de dag eens kom aankakken en nog perse een kilo wil kopen. Allang uitverkocht dan.

Is er iemand die behalve pure luiheid (dus: niet meteen een kaartje halen terwijl je weet dat het uit kon verkopen)ooit naast een kaartje voor een concert/festival is gegrepen? Op een incidentele servercrash ken ik de verhalen niet namelijk. Als je te laat bent is het gewoon je eigen schuld en of nou de kaarten gehaald zijn door een kaartenhandelaar of een fan, je bent zelf te laat geweest.

 0
Avatar Discoman
vr 19 mrt 2010 14:36

Discoman Conclusie:
Eindeloze discussie, met voor- en tegenstanders.

Heerlijk die democratie! Jammer voor Mojo en Eventim, maar die verdienen toch al genoeg!

 0
Avatar Ace2000
za 20 mrt 2010 09:19

Ace2000 Nog één opmerking dan:
kijk eens op de sites van deze professionele zwarhandelaren. Bijv. op online-ticketshop de info over LOTS.
Dit festival is net aangekondigt en nog helemaal niets over bekend, tickets zijn nog niet in de verkoop.

Toch hebben weten ze het al zeker:"De line-up is compleet, de data zijn bekend gemaakt en ook dit jaar staan er weer absolute toppers op het LOTS. Wanneer u dus nog twijfelt haalt de indrukwekkende line-up u vast over om hier officiële LOTS tickets te kopen.".

Is dit nu eerlijke handel of oplichterij?

 0
Avatar Ace2000
za 20 mrt 2010 09:39

Ace2000 Nog één opmerking dan:
kijk eens op de sites van deze professionele zwarhandelaren. Bijv. op online-ticketshop de info over LOTS.
Dit festival is net aangekondigt en nog helemaal niets over bekend, tickets zijn nog niet in de verkoop.

Toch hebben weten ze het al zeker:"De line-up is compleet, de data zijn bekend gemaakt en ook dit jaar staan er weer absolute toppers op het LOTS. Wanneer u dus nog twijfelt haalt de indrukwekkende line-up u vast over om hier officiële LOTS tickets te kopen.".

Is dit nu eerlijke handel of oplichterij?

 0
Avatar smellycat
za 20 mrt 2010 10:42

smellycat @ace2000:
Helemaal mee eens dat is niet erg netjes. Maar misschien moeten ze dan gaan aanpakennen dat deze website GEEN misleidende informatie mogen verstrekken??!! Het helemaal verbieden of aan regels leggen blijft mij toch een naar gevoel geven. Hebben we hier niet al genoeg regeltjes?? Dit is een goed voorbeeld wat niet kan. Maar ik zag laatts ook bij een andere website staan dat het concert onder voorbehoud was en in de voorwaarden van deze site stond dat mensen mocht het concert niet op genoemde plaats en datum zijn ze het volledige betaald bedrag terug kregen. Het kan dus ook netjes toch?

 0
Avatar Dragon16
za 20 mrt 2010 10:44

Dragon16 Ben het wel eens dat je met festivals wel zwaar opgelicht kan worden. De line-up is namelijk soms nog niet eens bekend en het is al uitverkocht. Maar daar moet je rekening mee houden met b.v. lowlands. Daar gaan veel mensen namelijk vooral voor het festival en niet om de namen.

Maar met concerten vind ik het anders. Je hebt altijd wel genoeg tijd om kaarten te kopen en in HEEL uitzonderlijke gevallen krijg je echt geen kaarten te pakken als de vvk start. Als jij 3 dagen nadat de vvk is gestart denkt, hmm, laat ik eens kaarten gaan kopen, en je kijkt raar op dat er alleen nog kaarten voor de dubbele prijs op marktplaats staan... Tja... Dan moet je toch echt naar jezelf kijken imo =)

 0
Avatar Ace2000
za 20 mrt 2010 12:12

Ace2000 @Dragon16: het voorbeeld dat ik noem is een festival dat nog niet eens bestaat, hé, vetel mij dan maar eens hoe zij al kaarten kunnen aanbieden...

 0
Avatar joep91
za 20 mrt 2010 20:03

joep91 Gewoon elke website die tickets verkoopt, en niet is aangesloten bij een officieel evenement, aanpakken. Sites die dit soort tickets verkopen voor teveel geld gewoon verbieden en desnoods een geldstraf geven. Dan los je het probleem van die oneerlijke websites op.
Op marktplaats moet gewoon een limiet komen van hoeveel je voor een kaartje mag vragen, dit hangt natuurlijk af van het evenement maar ook daar moet wel iets op te vinden zijn. Natuurlijk worden er dan nog steeds kaartjes voor teveel geld verkocht maar in ieder geval een stuk minder.. denk ik :P

 0
geen avatar
za 20 mrt 2010 21:10

dikkie joep91 schreef:
Gewoon elke website die tickets verkoopt, en niet is aangesloten bij een officieel evenement, aanpakken. Sites die dit soort tickets verkopen voor teveel geld gewoon verbieden en desnoods een geldstraf geven. Dan los je het probleem van die oneerlijke websites op.
Op marktplaats moet gewoon een limiet komen van hoeveel je voor een kaartje mag vragen, dit hangt natuurlijk af van het evenement maar ook daar moet wel iets op te vinden zijn. Natuurlijk worden er dan nog steeds kaartjes voor teveel geld verkocht maar in ieder geval een stuk minder.. denk ik :P


ja en web-site waar je illegaal kunt muziek downloaden ook gaat cd verkoop weer om hoog en worden prijzen nog goedkoper kun je weer voor 25 euro naar maiden of metallica bijvoorbeeld of goede zitplaatsen u2 zijn geen 160 euro maar 40 euro
lijkt mijn als op gelost.

 0
geen avatar
za 20 mrt 2010 21:12

dikkie laten we lekker wet maken dat er niks meer mag verkocht worden voor meer als 10 euro boven kostprijs
wat zullen de kleren dan goedkoop worden.
word nu gemiddeld tussen 70 en 80% op verdient

 0
Avatar Ace2000
zo 21 mrt 2010 10:39

Ace2000 Nog even voor die mensen die steeds over downloaden beginnen:
- downloaden van muziek is niet illegaal Nederland
- CD's worden een achterhaald medium, muziek saat steeds vaker digitaal op een mediaspeler.
- downloaden heeft best iets te maken met hogere ticketprijzen maar NIETS met de ontstane proffesionele zwarthandel

Het hele punt is hier dat zaken die je vroeger in de winkel regelde (CD's, tickets ect. ect.) nu op het internet gebeuren. En daar moeten gewoon regeltjes voor komen omdat anders zwarthandelaren ed. vrij spel hebben. Er is een nieuw soort economie ontstaan waar nieuwe spelregels gelden alleen willen sommigen dat maar moeilijk accepteren.

 0
geen avatar
zo 21 mrt 2010 12:32

dikkie @Ace2000
ja en wederverkoop van kaarten is ook niet illegaal.
dat downloaden in nederland niet illegaal is klopt maar rest van europa bijna wel.
en wederverkoop van kaarten is in nederland ook niet illegaal en in aantal landen in europa wel dus komt echt wel op zelfde neer.
ja accepteren dan ook dat kabinet er niet mee akkoord gaat en denk dan niet dat je zelf beter weet.

 0
Avatar KooPeR
zo 21 mrt 2010 13:37

KooPeR doorverkopen van concertkaartjes is net als files, niet op te lossen.

 0
Avatar smellycat
zo 21 mrt 2010 20:16

smellycat KooPeR schreef:
doorverkopen van concertkaartjes is net als files, niet op te lossen.


Heh eindelijk een verstandige opmerking. Het is beide niet illegaal in Nedrland en niet op te lossen (al vind ik ook dat we het niet moeten willen oplossen! (regels zijn er al genoeg..)

 0
Avatar Utje
ma 22 mrt 2010 11:43

Utje In sommige gevallen vind ik het niet erg dat kaarten weer door worden verkocht.. echter de grootinkopers die het puur voor de winst doen en toch niet naar de concerten gaan, dat vind ik niet kunnen.
Heb zelf ook aantal kaartjes verkocht maar dat gewoon tegen de prijs van ticket+service kosten omdat ik verhinderd was naar concert te gaan.
En over cd's.. ik download meestal wel nummers van aantal artiesten om te kijken of het album mij bevalt (meestal via myspace) en aan de hand daarvan kan ik bepalen of ik de cd wil kopen en ik denk dat dat voor een groot aantal mensen geldt.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.