Redesign voor Muziekcentrum Frits Philips

Door Marz667 op 08 januari 2010 - 14:15 Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven heeft de laatste jaren een grote sprong voorwaarts gemaakt. Steeds vaker trekt het zalencomplex de aandacht met een opvallende programmering en internationale topmusici. Een goed moment voor een redesign vindt programmeur Frank Veenstra, zo blijkt uit een interview in de krant TROUW.

„Van juni tot september gaat het gebouw dicht”, legt Veenstra uit. „Onze fysieke uitstraling gaat rigoureus veranderen. Achttien jaar na de opening van dit gebouw gaan we de entree en foyers helemaal herinrichten. Bij die herinrichting zullen de sterke punten van Eindhoven een belangrijke rol spelen: licht, design en technologie.”

„Het is de bedoeling dat het gebouw na deze redesign alle dagen van de week open is, ook als er geen concerten zijn. In de benedenfoyer komt een cd-winkel en een podium. Die foyer moet een soort voorportaal naar de concertzaal worden. Een plek waar we nieuw publiek kunnen bereiken. De grootscheepse opening zal in oktober zijn. In het openingsfeest zullen de speerpunten van de programmering herkenbaar zijn.”


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ahanews.jpg3

A-HA VOOR LAATSTE KEER NAAR AMSTERDAMDe Noorse popgroep A-ha komen naar Amsterdam. De band geeft op 10 oktober...

melkweg_news

TICKETS MELKWEGCINEMA EN -THEATER NU OOK ONLINE TE KOOP Sinds het nieuwe jaar zijn tickets voor Melkwegcinema- en...

REACTIES

Avatar skelter
vr 08 jan 2010 16:59

skelter 18 jaar geleden gaf Einstürzende Neubauten daar nog een prachtig optreden in de bouwput. Misschien een idee voor de redesign?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.