Meer grote punkacts naar Drachten en Zaandam

Door OurLadyPeace op 20 november 2009 - 13:34 Onder andere de Cockney Rejects, GBH en The Damned werden in het verleden al naar Iduna in Drachten en De Kade in Zaandam gehaald voor exclusieve optredens. Dat deze samenwerking
goed beviel en de optredens stuk voor stuk een succes waren is dan ook een goeie reden om door te gaan met deze punkgigs.

Daarom wordt de samenwerking in het weekend van Sinterklaas hervat wanneer de oerpunkband Sham 69 op 4 december in Iduna zal staan en twee dagen later op zondagmiddag 6 december in De Kade zal spelen. In Iduna zullen Antidote en Tech 9 het voorprogramma verzorgen terwijl in De Kade dit voor Oi!evaar (Oi! Coverband met leden van Gewapend Beton) en Razorblade is weggelegd. Je betaalt €8,- voor een kaartje.

Op zaterdag 16 januari komen de UK Subs naar Drachten. Deze keer komen de Britten echter niet alleen, ze nemen landgenoten The Vibrators mee voor een exclusief optreden in Nederland. Voor €12,- ben je binnen.

Vervolgens is het in maart weer raak. Om te beginnen komen op zaterdag 13 maart de Engelse betonpunkers The Varukers langs in de Iduna. Een dag later staan ze in De Kade. Samen met collega-punkers, de Groningers van Fleas & Lice, gaan ze de podia onveilig maken. Tickets kosten €8,-.

Twee weken later, op zaterdag 27 maart, staat Angelic Upstarts in de Iduna. Een dag later staan ze in De Kade. Beïnvloed door bands als The Clash en Sex Pistols brachten de Upstarts niet veel later dan bovenstaande hun eerste single "The Murder of Liddle Towers" uit. Deze is door Mojo opgenomen in de top 25 van de beste punk rock singles aller tijden. Tickets kosten €10,-.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefwilliam.gif1

WINNEN: 2X2 KAARTEN WILLIAM FITZSIMMONS MELKWEG...Op 30 november staat William Fitzsimmons in de Melkweg in Amsterdam. De...

3voor12Ai.jpg

3VOOR12 PRESENTEERT... IN EXCELSIS DEO! Op 6 december 2009 treden ’s middags in Tivoli De Helling vijf veelbelovende...

REACTIES

Avatar evile
vr 20 nov 2009 14:07

evile Dat is allemaal heel leuk maar wel een beetje ver weg. Ik wacht wel af of ze ook wat lager in het land komen of net over de grens.

 0
Avatar skelter
vr 20 nov 2009 14:34

skelter Sham '69 is zonder Jimmy Pursey, nogo dus...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.