Oplevering Podium de Vorstin in december

Door Marz667 op 19 juni 2009 - 13:42 Het heeft flink langer geduurd dan de bedoeling was, maar als alles goed gaat heeft Hilversum begin 2010 weer een poppodium. Dit is te lezen in een interview op website 3VOOR12.

De oplevering van Podium De Vorstin, op de oude plek van de Tagrijn, staat gepland voor december 2009. Rond maart moet het podium open gegaan. In maart 2007 brandde het leegstaande pand van de Tagrijn af.

Directeur Leon Zwaans heeft goede hoop dat de bouw alle vertraging nu wel zo'n beetje achter de rug heeft. Het podium zou oorspronkelijk in 2008 open gaan. "De afgelopen weken hebben we weer wat vertraging opgelopen, omdat bepaalde detailontwerpen niet aansloten op het grote ontwerp. Een aantal stalen constructies moesten terug naar de fabriek." Kosten: 9 ton. Die komen niet voor rekening van het poppodium. "We hebben daarover afspraken gemaakt in het contract. Stijgende kosten mogen niet verrekend worden in de huurprijs.

De gemeente onderzoekt nu of een deel van de kosten verhaald kunnen worden op degenen die de fouten gemaakt hebben."


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



courtneynews.jpg6

COURTNEY LOVE KONDIGT REÜNIE HOLE AANHelaas, een Nederland datum is er nog niet, maar de eerste tekenen van een...

sterretjesnews2

NIEUWE CD-RECENSIES OP FESTIVAL- EN PODIUMINFO Ook op Festivalinfo delen we graag sterretjes uit. We zijn natuurlijk niet...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.