Rodriguez naar Paradiso

Door Kip op 06 maart 2009 - 07:08 Op 29 mei zal Sixto Diaz Rodriguez - ook bekend als Rodriguez of Jesus Rodriguez - in Paradiso spelen. Zijn debuutalbum Cold Fact uit 1970, werd in 2008 opnieuw uitgebracht; begin mei ligt ook zijn nieuwe album Coming From Reality in de platenwinkel.

Na het aanzienlijke succes van zijn debuutalbum in de landen Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en Australië, belandde Rodriguez jarenlang in de vergetelheid - in de 'onvindbaarheid' zelfs. In 1996 kwam een journalist hem op het spoor in Detroit, waar Rodriguez werkte als bouwvakker - van het feit dat Cold Fact meermalen platina was geworden in voorgenoemde landen, wist hij zelf niets af.

Nadat in 2002 zijn nummer 'Sugar Man' door DJ David Holmes op een compilatie-album werd gezet, lukte het om er een breder succes mee te krijgen. In 2007 stond Rodriguez nog op het programma van Motel Mozaïque.

In mei komt Rodriguez maar voor één show naar Nederland; die in Paradiso. Hij speelt daar in de Kleine Zaal, kaarten kosten €15 en zijn vanaf zaterdag 14 maart te koop.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



melkweg_amsterdam_news.jpg8

PEACHES NAAR AMSTERDAMSE MELKWEGMerrill Beth Nisker, beter bekend als Peaches , komt naar Amsterdam. De...

Neil Young5

NEIL YOUNG IN JUNI NAAR SPORTPALEIS Neil Young geeft op zaterdag 6 juni een concert in het Sportpaleis te...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.