Spits: 'de discotheek loopt leeg'

Door Marz667 op 14 januari 2009 - 14:11 Clubs en discotheken zijn uit. Het aantal bezoekers is vorig jaar met bijna 30 procent gedaald, blijkt uit het jaarrapport van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN). In totaal passeerden Nederlanders 22 miljoen keer de detectiepoortjes.

Een jaar eerder gebeurde dat nog meer dan 31 miljoen keer. De omzet van de ruim driehonderd discotheken in ons land daalde nog sterker: met meer dan 32 procent. Aan eten en drinken werd vorig jaar 303 miljoen euro uitgegeven, tegen 446 vorig jaar. In het onderzoek zijn de effecten van de kredietcrisis nog niet meegerekend, maar die hebben volgens het FSIN niet voor extra klappen gezorgd.

Het discotheekbezoek daalt al een tijdje, maar nog niet eerder zo extreem. "Clubs zijn uit de mode", ziet onderzoeker Jan-Willem Grievink van het FSIN. Jongeren kiezen steeds vaker voor festivals. Die zijn zo duur, dat wordt bezuinigd op regulier discotheekbezoek. Ook het rookverbod in de horeca kostte omzet. Een onderzoek van Synovate in oktober stelde dat clubeigenaren een omzetdaling van 16 procent wijten aan het verbod.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



PeterPanSpeedrock_news.jpg

WINNEN 3X2 KAARTEN PETER PAN SPEEDROCKZe zijn de bekendste vertegenwoordigers van de lichtstad Eindhoven en liggen...

De Kift2

WINNEN 2X2 KAARTEN DE KIFT In november 2006 presenteert De Kift haar nieuwste cd. 7 is een onvervalste...

REACTIES

Avatar BasP
wo 14 jan 2009 14:16

Wrong Dit is al een tijdje te merken.. In Breda heb je de Graanbeurs, die nog maar 1 avond in de week open is en dreigt te gaan sluiten (of er komt een andere tent)

 0
Avatar savaga
wo 14 jan 2009 14:21

savaga Wrong schreef:
Dit is al een tijdje te merken.. In Breda heb je de Graanbeurs, die nog maar 1 avond in de week open is en dreigt te gaan sluiten (of er komt een andere tent)

Om nog maar niet te spreken over Club "M" he Bas ;-)> Beoogde de hipste club van Brabant en omstreken te worden, maar is na nog geen half jaar al gesloten. Waarom ook naar een club gaan als je voor 2 tientjes meer een goede party kunt bezoeken?

 1
Avatar jos_theboss22
wo 14 jan 2009 15:03

jos_theboss22 Wrong schreef:
Dit is al een tijdje te merken.. In Breda heb je de Graanbeurs, die nog maar 1 avond in de week open is en dreigt te gaan sluiten (of er komt een andere tent)


maar in de graanbeurs hebben ze toch ook wel eens metalavonden gehad? en ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit in een discotheek kom dan blijf ik veel liever thuis of ik ga na een concert toe waar ik muziek kan horen waar ik wel van hou.

 1
Avatar Stofje
wo 14 jan 2009 16:00

Stofje Ik denk dat De Graanbeurs ook een hartstikke goed voorbeeld is. De Graanbeurs draait 'van alles en nog wat'. Het komt erop neer dat ze van alle genres het meest kutte halen: Limp Bizkit / SOAD voor het rockpubliek, Ali B / Partysquad voor het hiphoppubliek, Tiesto voor het dancepubliek. Ze willen iedereen tevreden houden en doen dat op die manier op een volstrekt verkeerde manier. In de meeste discotheken wordt zo geredeneerd: Iedereen tevreden houden. Daarom lijken alle discotheken op elkaar en wordt er dus geen boeiende muziek gedraaid.

(Bovendien lopen in de Graanbeurs slechts 16jarige meisjes rond die fancy drankjes drinken en ze staan niet open voor een fatsoenlijk gesprek over politiek om 3 uur 's nachts!)

 1
Avatar haarbal
wo 14 jan 2009 17:30

haarbal eclectisch draaien is ook het lastigste wat er is. er komt publiek wat van alles wil, en gaat klagen als hetgeen wat zij willen niet wordt gedraaid, en dan zijn veel mensen die een beetje plaatjes draaien nogal sterk geneigd tot alleen het draaien van de klassiekertjes, wat ook gewoon kut is.

 1
Avatar TheFallen
wo 14 jan 2009 17:45

TheFallen Vandaar dat wacken al uitverkocht is :P

 1
Avatar mtje
wo 14 jan 2009 20:15

mtje Stofje schreef:
Ik denk dat De Graanbeurs ook een hartstikke goed voorbeeld is. De Graanbeurs draait 'van alles en nog wat'. Het komt erop neer dat ze van alle genres het meest kutte halen: Limp Bizkit / SOAD voor het rockpubliek, Ali B / Partysquad voor het hiphoppubliek, Tiesto voor het dancepubliek. Ze willen iedereen tevreden houden en doen dat op die manier op een volstrekt verkeerde manier. In de meeste discotheken wordt zo geredeneerd:


Inderdaad, maar ook omdat het nog een van de weinige plekken in Breda is waar entree betaald moet worden terwijl veel gratis is en vaak ook nog gezelliger.

 1
Avatar BasP
wo 14 jan 2009 20:36

Wrong Alle bovenstaanden +1. Klopt namelijk allemaal helaas. Hoewel, jos_theboss, zijn die metalavonden helaas alweer lang geleden.. :( Tegenwoordig is er metal in Mezz

 0
Avatar E-Clect-Eddy
wo 14 jan 2009 23:39

E-Clect-Eddy Club 11 is dicht! Gaat wellicht weer open op de korte termijn.

Zou internet/sociale netwerken/etc hier ook aan meewerken. Kaartjes voor concerten relatief steeds gemakkelijker te krijgen en meer manier om herinnert te worden dat je een kaartje zou moeten kopen.

 0
Avatar Stress-Man
do 15 jan 2009 16:07

Stress-Man savaga schreef:
Om nog maar niet te spreken over Club "M" he Bas ;-)> Beoogde de hipste club van Brabant en omstreken te worden, maar is na nog geen half jaar al gesloten. Waarom ook naar een club gaan als je voor 2 tientjes meer een goede party kunt bezoeken?

Is Club M dicht? Apart, die hadden elke donderdag de 'hipste' dj's. Heel Breda hangt vol met poster van M

 0
Avatar bruisedego
do 15 jan 2009 23:27

bruisedego Wat is een 'discotheek'? Geldt Waterfront (RIP) ook als een club? Ik ga bijna iedere week wel naar een clubavond in de Watt, Tivoli, WORM, etc..

 0
Avatar Tabbueno
za 17 jan 2009 19:36

Tabbueno Terecht.

Discotheken zijn stom.

 0
Avatar Kwadi
zo 18 jan 2009 19:32

Kwadi Als je goede electro draait....

<3

 0
Avatar Kwadi
zo 18 jan 2009 19:32

Kwadi Als je goede electro draait....

<3

 0
Avatar Paul_Banks
ma 19 jan 2009 13:30

Paul_Banks Tabbueno schreef:
Terecht.

Discotheken zijn stom.


Deze valt toch wel in de categorie "ik hou niet van muziek met gitaren"

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.