Booker T. and the MG’s na 20 jaar weer naar Nederland

Door J_anna op 23 september 2008 - 15:35 De meest fameuze band in de geschiedenis van de soulmusic,Booker T and the MG’s, komt na een afwezigheid van bijna 20 jaar weer naar Nederland.Ze komen voor 3 exclusieve cluboptredens naar Nederland.

Booker T and the MG’s hadden als jonge band met eigen composities als o.a.Time is Tight en Green Onions wereldhits in de jaren 60.Vorig jaar bewezen ze op het SXSW festival nog altijd de nummer één soulband van de wereld te zijn die vandaag de dag nog altijd het vuur en de passie van de jaren ’60 tot leven weet te wekken.

Booker T. and the MG’s zijn te zien op:
19 maart in de Melkweg Amsterdam
20 maart in de Effenaar Eindhoven
21 maart in het Paard van Troje in Den Haag

Entree: 37,- Euro (excl. Servicekosten)

De kaartverkoop voor deze concerten start op zaterdag 27 september.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Enge Buren1

ENGE BUREN DOOR HET LAND MET POTJE POEKELEN?De Enge Buren zijn terug met hun voorstelling Potje Poekelen? Van oktober...

Santagold4

SANTOGOLD IN HET VOORPROGRAMMA VAN KANYE WEST Niemand minder dan Santogold zal in het voorprogramma van Kanye West...

REACTIES

geen avatar
di 23 sep 2008 18:09

rockingbrill.. JA! dat is nieuws. De mannen van de meest dansbare soulgrooves allertijden. Veel gesampled door hiphoppers trouwens.
En dan nog hun legendarische staat van dienst met Otis Redding, Sam & Dave en vele anderen... TOPband!

 0
Avatar niesl2
di 23 sep 2008 18:35

niesl2 leven die nog? vet.

 0
geen avatar
di 23 sep 2008 19:16

rockingbrill.. Leven zeker nog! Ik zag een filmpje van dit jaar van ze en het zijn ook nog helemaal geen oud-uitziende mannen, maar gewoon fitte kerels. ze swingen als de nete! Ze waren vroeger gewoon als hele jonge jongens al beroemd.

 0
Avatar E-Clect-Eddy
di 23 sep 2008 20:30

E-Clect-Eddy ff denken hoor... Green Onions.. verder schiet me niets te binnen. Weet niet of dit wel de moeite waard is. De bandnaam staat in het geheugen gestampd maar... hitjes .. ho maar.

 -1
geen avatar
di 23 sep 2008 20:53

rockingbrill.. Nou Eddy, de moeite zeker wel waard! Wat dacht je van de krakers Green Unions, Time Is Tight, Hip Hug Her, Melting Pot, Boot-Leg, Hang Em High....
Stuk voor stuk ongenadige dansbare soul-grooves.
Verder maakte deze band alle muziek voor Otis Redding, Sam & Dave, Wilson Pickett en al de andere (Stax) soul-legendes. Gitarist Steve Cropper schreef zelfs mee aan "Dock of The Bay" "In The MIdnight Hour" en "Knock On Wood" deze songs spelen ze volgens een kennis van me die ze in USA zag ook allemaal, waarbij de verschillende bandmembers de vocalen verzorgen... Dit is soul uit de eerste hand, puurdere Stax-soul bestaat er vandaag de dag niet meer....(ik ben erg fan van deze band)

 0
Avatar E-Clect-Eddy
do 25 sep 2008 17:59

E-Clect-Eddy Zat Green Onions niet in een Tarantino -film?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.